Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lví hlavy - čínský recept

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 294 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny119,75 g
Tuky69,51 g
Vláknina25,65 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,26 g
Sůl2,81 g
Sacharidy21,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr a glutamát. Dobře propracujeme a vytvoříme 8 koulí. obalíme je ve škrobové moučce (solamyl a pod.) a dáme stranou. Krok 2: Zelí rozebereme na listy, seřízneme silná žebra a nakrájíme na čtverce asi o straně 6 cm. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi (wok) rozehřejeme 4 lžíce oleje a opražíme zelné čtverce až začnou okraje hnědnout. V jiné pánvi osmahneme dozlatova masové koule. Tyto „lví hlavy“ opatrně položíme na opečené zelné čtverce, zasypeme zbývajícím nadrobno pokrájeným zelím, zalijeme vývarem s paprikou, cukrem, vínem a sójovou omáčkou a pomalu dusíme 30 minut. K tomu podáváme rýži.

Zveřejněno 21. 2. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Pro milovníky "číny" zase trochu jiný recept :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lví hlavy - čínský recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKQW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lví hlavy - čínský recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKQW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

houba: Já jsem se tak pobavila tím komentem od Františky, že jsem ti zapoměla poděkovat za ten tvůj zajímavý příspěvek. Tak abych to napravila, děkuji alespoň dodatečně. Děkuji! :-8:-K Moc zdravím!:-K:-K:-K

Frantiska: Díky za tenhle úžasný komentář! :-D:-K Skvěle popsaný přříběh s překladačem, tak to jsem se opravdu pobavila a zasmála! :-D:-D:-D:-D To se ti povedlo! ;-):-D A dík za tu práci s vyhledáváním. Taky jsem většinou zvědavá a někdy hledám, co o receptu říkají ti druzí, ale toto nebyl ten případ, jídlo mi chutnalo tak, jak je popsané, tak jsem ani nehladala žádné další informace. Některé ty ingredience mne ale zarážejí, ty nejmenoval ani casino, když psal, co tomu říká ta jeho "čínská bible". No ani mistr Klíma asi neumí čínsky, taže i jeho recept může být trochu jiný. Moc ti fandím pro tu tvoji zvídavost. :yes: Měj se moc fajn a děkuji za zjištěná vysvětlení. Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

MamlajdaD: tak me to zaujalo, ze jsem patrala a diky prekladu google, ktery je velmi nedokonaly jsem se dopatrala i historie receptu :) podle legendy ho máme díky císari Yang Guang (569–618). Proletla jsem par receptu a v nekterých byly navíc krome krabího masa i krevety. Houby mi to neprelozilo žádné. Jen veprove maso nakrajene na zrnka ryze nebo granotove jabloko :))) google translator neprestava prekvapovat svou poeticnosti; krabí maso; šalotku, šťávu ze zázvoru, male krevety, sul, víno a škrob. Máme to promíchat :) a utvořit velke knedliky.

https://baike.baidu.com/item/%E6%B8%85%E7%82%96%E8...

MamlajdaD: Jednak se domnívám, že ani čínská jídla nevaří všude stejně, ale osobně mám asi takovou povědomost, že do lvích hlav dávají maso krabí. Jestli někde krevety, nevím, ale proč ne. Já krabí maso opravdu nekupuju, ale dávám páry tyčinek těch drahých krabích. Maso je dobré umlít trochu víc, než používáme na karbanátky. Smíchá se s čínským vínem shao sing, lehce sojovkou, troškou škrobu, bambusovýma výhonkama, strouhaným zázvorem čerstvým a krabím masem. Jasně se osolí. Vetsí koule se obalí v testíčku z bílků a škrobu a osmaží ve vrstve oleje. Vedle se udělá nálev z vody, shao sing a sojovky, do kterého se ty osmažené koule dají a tak 10 min se to povaří. Do misek so koule pak ponoří do hovězího nebo jineho vyvaru a pouzije se i ten nál

casino: Děkuji za promptní informaci! :yes::-8 Jen tedy nevím, jestli se běžně v super/hyper - marketech dají vůbec sušené krevetky koupit, nikdy jsem je v obchodech nehledala. Ale i s tou cibulí a houbami to fakt bylo jedlé!;-):-8 Přeji pevné zdraví! :-K:-K:-K

MamlajdaD:
No, hodil jsem voko do mé čínské bible od D. Klímy a on cibuli nedává a místo hub sušených dává sušené krevetky :-)

Eja57: Taky bych byla zvědavá! Byla bych ráda, kdyby houba sem písla podrobnější názor, zatím napsala, že do masa nepatří cibule. Opravdu je to asi "počeštěný" recept.;-):-8 Díky za komentář a zdravím!:-K:-K:-K

houba: Díky! No já si ani jako velký hříšník nepřipadám, spíš něco "Jak jsem koupila, tak prodávám!".;-) Ale co je to platné!:-( Moc zdravím! :-K:-K:-K

houba: no jak to má být opravdu???? fotka super....když ne vložit recept tak aspoň sem do komentáře

MamlajdaD: Joo, jasne, to zas nekdo počeštil :-) Neříkám že to nemuže být dobre, ale echt lví hlavy jsou ponekud odlisne. Ta osoba, co to vlozila do casopisu by mela napsat, ze to je jen její verze :-) Vy za to nemuzete!

Houba: Moc děkuji za přidanou fotografii, je opravdu moc zdařilá! :yes::-K Ke komentáři můžu říct jen to, že jsem recept kdysi opsala z nějakého časopisu. Když jsem ho vyzkoušela, bylo to docela dobré. Ale jestli recept není úplně správný, :-( tak se omlouvám, ale nám to tehdy opravdu chutnalo. :-) Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

Čínské lví hlavy nikdy nejsou s cibulí a celkove to neni dobry recept.

Tématické fráze:
lví hlavy recept, recept lví hlavy, recept na lví hlavy, lví hlavy jídlo, lví hlavy, recepty lvi hlavy z mletého masa, recepty- lví koule / čína, lví hlavy čínské na jídlo, lví hlavy recepty, recepty - lví hlava, masové koule lví hlavy, kuřecí lví hlava

Suroviny:
maso, cibule, vejce, chilli, víno bílé, bambusové výhonky, houby sušené, zázvor mletý, sůl, cukr, moučka škrobová, zelí, olej, vývar, paprika sušená pálivá, cukr, víno, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu