Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálský tuňák

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 394 kJ /
333 kcal
Bílkoviny5,26 g
Tuky20,38 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy. Krok 2: Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte. Krok 3: Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 21. 2. 2019

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský tuňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL7K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský tuňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YL7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
čerstvý tuňák provensálský recept

Suroviny:
rajče cherry, olej olivový extra virgin, česnek, tymián, bazalka čerstvá, olivy černé, tuňák, sůl, pepř bílý, pečivo

Přidat fotografie receptu