Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu jiný smažený řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 429 kJ /
581 kcal
Bílkoviny17,68 g
Tuky25,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 699 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme a pokapeme slunečnicovým nebo jiným olejem. Krok 2: Vložíme ji do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v lednici marinovat cca 12 hodin. Krok 3: Na druhý den řízky klasicky obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s troškou horké vody a ve strouhance, do které jsme vmíchali půl sáčku prášku do pečiva. Krok 4: Do pánve dáme rozehřát sádlo nebo olej a řízky smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova.

TIP: Jak a na čem správně smažit

Zveřejněno 28. 2. 2019

Poznámka autorky JanaDorazinova

Možná řeknete, nic světoborného. No, asi ne, ale tak jemnou krkovici jsem v podobě řízku ještě nejedla. Strouhanka je krásně nadýchaná a křupavá a řízky měkké, jak máslo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Recept jsem použil,díky za něj.Jen jsem to udělal podle svého:krkovici naklepal,obalil v mouce,ponořil do vajíček smíchaných vodou a olejem,marinoval do druhého dne.Pak jsem krkovici vyndal z vajíček,položil na strouhanku smíchanou s práškem do pečiva,osolil z jedné strany,otočil krkovici na druhou stranu a osolil i z druhé :-):-Dstrany.Po 5 minutách jsem řízky dal smažit.Výsledek mě překvapil.chutnalo to skvěle,snad to bylo i tím pdp.Zkusí to tak někdo další?

JanaDorazinova: Naštěstí nebyla nakrájená, ale stejně mě to ani nenapadlo, že to bude za půl hoďky fungovat!

Zobrazit 9 starších odpovědí

Janičko ta strouhanka je z obchodu a proseta přes sítko ? Ta z obchodu je trochu hrubá a ten prášek do pečiva se asi do ní špatně zapracuje, aby byl rovnoměrně rozptýlen. Mám ji prosít před obalovaním ? Nebo se pletu ?:-? <3

Jana Dorazinová-Remková: Voják se stará,voják má! :-D Bylo to vidět i na fotce.;-)

Zobrazit starší odpověď

To je fakt zajímavé:-O, určitě to vyzkouším. Já zase občas, když dělám kuřízky, místo hladké mouky používám Solamyl, řízky jsou pak hodně šťavnaté :yes:.

casino: Tentokrát máte pravdu! Hodnotím stejně !

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
smažený řízek, smažený řízek trochu jinak, smažené vepřové řízky trochu jinak, obal na řízky z měkkých rohlíku, smažený řízek z krkovice, mekky řízek vyborny prasek do pečiva, řízek trochu jinak, smažené řízky trochu jinak, smazeny rizek,recept,horka voda, kuřecí řízky jinak, řizky smažen, kuchařka: janadorazinova, smažený řízek jinak, jak na měkké řízky z krkovice recept, smažený řízek ve vajíčku a strouhance, řízky smažené ve friťáku, jiný řízek recept, řízk z krkovičky trochu jinak, rizek obaleny v prášku do pečiva, utopene rizky jana dorazinova

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, prášek do pečiva, sádlo

Přidat fotografie receptu