Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto od Habrďáka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 187 kJ /
3 391 kcal
Bílkoviny76,09 g
Tuky149,29 g
Vláknina38,64 g
Cholesterol 473 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,87 g
Sacharidy381,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno. Krok 2: Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom zesklovatět, nesmí být hnědá a česnek se nesmí připálit. Potom přidáme rýži a necháme ji zhruba 1 - 2 minuty za stálého míchání obalit máslem (nejraději používám basmati z vietnamské tržnice). Krok 3: Jakmile je rýže obalená tukem, tak přilijeme víno, necháme ho vsáknout do rýže a částečně odpařit. Když se víno vsákne, tak přidáme houby a šufánek (naběračku) zeleninového vývaru, který postupně po vsáknutí do rýže přidáváme a na mírném ohni necháme, aby se rýže uvařila. Poté rizoto osolíme a opepříme. Krok 4: Jakmile máme dochuceno a rýže je měkká, tak odstavíme, vypneme hořák, přidáme asi 50 g másla, posekanou petržel a část nastrouhaného sýra. Zbytek sýra necháme na posypání. Petržel může být i sušená (ale není to ono). Vše promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 28. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto od Habrďáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0Zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto od Habrďáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0Zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tejaja: Jsem rád, že Vám chutnalo....:yes::yes::yes:;-)

zizala: Pozná, nebojte. toho česneku zase není tolik...:yes:

Eja57: Dobrý den. Ano, jedná se o kasické italské rosotto. Basmatoi mi příjde jemnější a více sypká (což je pro mě lepší). Ohledně sušených hřibů - když je namočíte, tak lze využít nejen hřiby, ale i výluh z těchto sušených hřibů (např. do risotta). Hřiby namočím na cca 10 min. do misky

Výborné. Viac niet čo dodať. Robila som z polovičnej dávky, takže aj cesnaku som dala polovicu, rovnako ako ostatných surovín, a hubovú chuť to neprebilo. Ryžu som dala basmati. Mne skôr vadilo to množstvo masla, ale zase bez neho by to nebolo také krémové. :yes:;-)

Příprava je klasické italské risotto - zajímá mne proč rýže basmati?
A příprava ze sušených hřibů - jen namočit, nebo namočit a podusit?
Ale - hezký recept:-K

S tím množstvím česneku ani nikdo nepozná, že tam jsou i houby, škoda jich.

Tématické fráze:
vietnamské rizoto, vietnamske rizoto recept, rizoto z kováře, rizoto se sušených hřibů

Suroviny:
houby, sýr tvrdý, petrželka, víno bílé, máslo, rýže, vývar zeleninový, česnek, cibule, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu