Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koule nebo sekaná

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

habunda

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 686 kJ /
2 315 kcal
Bílkoviny188,40 g
Tuky170,43 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 855 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy6,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí a vepřové maso pomeleme společně s česnekem (nebudeme tak špinit zbytečně lis na česnek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno (pokud nechceme, aby nám silice z cibule dráždily slzné kanálky, tak dáme na cca 30 minut do mrazáku). Krok 2: Do pomletého masa přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, hořčici a vše promícháme. Masovou směs potom zahustíme strouhankou a podle potřeby dochutíme. Krok 3: Vedle mísy s masovou směsí dáme misku s vlažnou vodou (v této máčíme ruce - lépe se tak tvaruje mleté maso) a tvarujeme masové koule, které rovnou skládáme do pekáče. Z množství směsi to vychází zhruba kolem 20 - 24 masových koulí, ale záleží na jejich velikosti. Stejný základ použijeme na přípravu sekané. Krok 4: Masové koule nebo sekanou podlijeme vodou a dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 - 200 °C. Pokud připravujeme sekanou, tak ji během pečení potíráme bílkem a výpekem. Krok 5: Jakmile je masová směs (hmota) hotová, tak ještě za čerstva ochutnám, abych se přesvědčil, že nebudu podávat syrové maso...

Zveřejněno 28. 2. 2019

Poznámka autora habunda

Po vychladnutí lze jíst samotné (což se většinou stává se zbytkem), ale pokud zbude, tak lze použít na další oběd.... (u nás je problém "žravostního žaludku", tzn. že prostě když je to dobrý, až vynikající, tak to sežereme hned... Ale i tak si to vychutnáme...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule nebo sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLrw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule nebo sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLrw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tejaja: Jsem rád, že Vám chutnalo.

Robila som guličky malé, dobre sa mlsali. ;-) Použila som čisto hovädzie mäso, pekne držalo pokope, zahusťovala som len 1 lyžicou strúhanky. Dobré. :yes:

Tématické fráze:
masové koule, sekané maso recepty, koule ze sekane na smetaně recept, sekaná koule recept, koule ze sekane, sekané koule, zapečená sekaná koule ze sekané, sekaná recepty, sekané masovými koulemi, hovezi sekana koule, sekané maso s aivarem, masová sekaná recept, masove koule do trouby, příprava masové sekané, příprava masové sekané, recept na masovou sekanou, příloha k masové sekané, recept sekaná, masová sekaná jak péct, sekana recepty hnětač

Suroviny:
maso mleté, vejce, mléko, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, strouhanka, česnek, majoránka, bílek

Přidat fotografie receptu