Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort II.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zetmi

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 225 kJ /
2 444 kcal
Bílkoviny74,08 g
Tuky69,16 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 610 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy375,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, poté přidáme mouku nebo směs mouky a kakaa nebo mouky a oříšků, podle toho, jaký korpus chceme, přidáme kypřící prášek a zamícháme. Krok 2: Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150°C dorůžova. Když se těsto peče, můžeme připravit polevu. V hrnečku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, Omegu a Ledové kaštany. Připravíme pečící papír a na něj nakreslíme kruh v přibližné velikosti formy. Když bude malinko menší, nevadí, zakryje se krémem, pokud bude malinko větší, tak se odřízne před aplikací na papíře. Jakmile je poleva roztopená, vypneme a necháme cca 3 minuty odstát. Polévkovou lžící poléváme pečící papír tak, abychom měli celý kruh zakrytý polevou. Dáme do chladu ztuhnout. Krok 3: Po upečení necháme dort vychladnout, buď odpočinout do druhého dne nebo lze po úplném vychladnutí (já to tak dělám) rozříznout na 3 pláty. V případě vypouklého vrchu dortu, seřízneme. Každý plát prolijeme rumem, i vrchní část, na kterou jde čokoládová poleva. Než vychladne těsto připravíme krém dle návodu na krabičce (dávám o cca 10 ml méně mléka, aby byl krém tužší) a dáme na chvíli ztuhnout. Krok 4: Jednu stranu plátu vždy pomažeme marmeládou, druhý krémem a klademe na sebe. Vrchní plát, na který budeme dávat polevu, potřeme marmeládou. Jakmile máme pláty poskládané, krémem potřeme obvod dortu a mletými oříšky obalíme. Krok 5: Navrch dáme ztuhlou polevu a zdobičkou nazdobíme dle fantazie. Kdo by chtěl trošičku kakaovější krém, lze do krému přidat trochu kakaa na vaření.

Zveřejněno 1. 3. 2019

Poznámka autorky Zetmi

Kdo by nechtěl jen čistě hnědou čokoládu, lze místo papíru na pečení použít transfér folie s s různými motivy, dá se koupit v cukrářských potřebách nebo na internetu. Postup při použití folie je stejný, folie se musí skladovat celou dobu od koupě v chladu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZ1z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AZ1z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

pro diabetika??? asi si děláte legraci:-//:-//:no::no::no::no::no::no:

Myslím, že je vhodný jen pro neukázněné diabetiky :-) když se sníží množství cukru v těstě, tak v žádném případě nevznikne dort vhodný pro diabetickou dietu....;-)

Zetmi: Tento dort je sacharidová bomba i pro normálního člověka, natož pro diabetika. Jeden kousek tohoto dortu představuje zhruba objem sacharidů na celý den:-! Doporučuji z názvu vymazat "vhodný i pro diabetiky".

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
dort pro diabetiky, dorty pro diabetiky, dort pro diabetika, dort vhodný pro diabetiky, dort pro diabetika.cz, sachr vhodný pro diabetiky, recept na dort pro diabetiky, transfer folie na čokoládu jak nahradit, jak odlehčit čokoládový dort, jak použít transfer na dorty, dá se koupit směs na dorty, diabeticke dorty recepty, jaka mouka se pouziva na dortove testo, dorty pro diabetiky, sójová mouka pro recepty pro diabetiky, dort pro diabetiky recept, recepty na dorty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mouka hrubá, čokoláda na vaření, poleva, tyčinka ledové kaštany

Přidat fotografie receptu