Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínem plněné pečené hrušky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme jádřince. Aby se při pečení "nehoupaly", jen mírně kulatou stranu seřízneme a utvoříme jakousi plošku, na které budou lépe stát. Pak hrušky pokapeme citronovou šťávou a naskládáme na plech či pekáček vyložený pečícím papírem. Krok 2: Hrušky opepříme čerstvě mletým pepřem, pokapeme rozpuštěným máslem, do každého důlku po jádřinci vložíme pokrájený sýr (do každé půlky hrušky cca 30-40 g) a nasekané ořechy dle chuti. Krok 3: Pak naplněné hrušky pokapeme medem, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut, poté odkryjeme a dopečeme lehce do barvy a doměkka. Lze péct i v remosce, cca 25 minut.

Zveřejněno 15. 3. 2019

Poznámka autora recepty73

Pod sýr můžeme pro obměnu vložit i kousek natrhané sušené šunky.

Vhodné jako předkrm, dezert, lehká svačinka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínem plněné pečené hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMZv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínem plněné pečené hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZMZv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
camembert v remosce, hermelín s s hruškami, hermelín plněný ořechy a hruškami, pečené hrušky, pečený plněný hermelín, hermelín v hrušce, jak naložit sýr olmin, camembert pečený máslo

Suroviny:
hruška, šťáva citronová, máslo, med, sýr camembert, ořechy vlašské, šunka sušená

Přidat fotografie receptu