Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaný vepřový bůček po staročesku

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 342 kJ /
6 057 kcal
Bílkoviny297,75 g
Tuky496,85 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 4,17 g
Sůl9,07 g
Sacharidy93,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyji, osuším a ostrým nožem do něj udělám kapsu. Krok 2: Nádivka: do mísy dám na malé kostičky pokrájené rohlíky, přidám vařené uzené maso, sekanou petržel a promíchám. Do horkého uzeného vývaru dám rozpustit máslo, tím se vývar zchladí, pak přidám dva žloutky, je-li třeba, malinko přisolím a opepřím (každý podle chuti). Vývar se žloutky a máslem dobře prošlehám a naliji na housku, ale jen tolik tekutiny, aby místo nádivky nevznikla kaše (nebo přikrájím podle potřeby rohlík). Z bílků udělám tuhý sníh a jemně ho vmíchám do nádivky. Krok 3: Nádivkou naplním maso a kapsu uzavřu jehlami, kdo nemá jehly, kapsu může i zašít. Naplněné maso ze všech stran osolím, opepřím a okmínuji, každý ochucení masa přizpůsobí svému zvyku a chuti. Dáme na pekáč s víkem (nebo použijeme alobal), podlijeme a vložíme do předehřáté trouby. Pokud zbyla nádivka, nandám ji do rohu pekáče – trochu ji tam přimáčknu (spíš upěchuji) a peču spolu s masem. Pečeme na 160º C, nejprve asi 1,5 hod a je-li maso měkké, pak poklici (alobal) odstraníme a dopékáme na barvu, teplotu zvýšíme na 200ºC, ale teď už často a pilně podléváme a poléváme vypečenou šťávou. Krok 4: Podáváme nejlépe se špenátem a bramborovým knedlíkem, nebo s bramborovou kaší a okurkou a pod.

Zveřejněno 24. 3. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept se hodí na Velikonoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný vepřový bůček po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VGl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný vepřový bůček po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VGl9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Výborný, moc jsme si pochutnali my i návštěva ;-)

littlegeorge: děkuji za hezký a milý komentář. ;-):-8:yes:

Studený je snad ještě lepší:yes:

Tématické fráze:
bucek nadivany sekanou, nádivky do vepřového bůčku, pečený nadívaný bůček videorecept, pečený bůček po po staročesku, vepřový bůček příprava, nádivka do vepřového bůčku, nadivany bucek videorecept, nadivany uzeny bucek, nadívaný kančí bůček

Suroviny:
bůček vepřový, rohlík, sůl, pepř, kmín celý, vejce, maso uzené, vývar uzený, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu