Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 464 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny76,80 g
Tuky72,12 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 8,05 g
Sůl18,45 g
Sacharidy25,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek podélně nakrájíme na tenké (necelý centimetr silné) plátky, posolíme a necháme vypotit - asi 15 minut z každé strany. Krok 2: Suroviny na marinádu promícháme a polovinou množství potřeme vrchní stranu vypocených a osušených lilků. Krok 3: Párátkem nebo jiným ostrým předmětem propícháme lilek, aby marináda pronikla i do jeho vnitřku. Krok 4: Po deseti minutách lilek přendáme na plech marinovanou stranou dolů, zbytek marinády naneseme na nepotřenou - nyní vrchní - stranu, opět propícháme a necháme odstát. Krok 5: Šunku i pórek nakrájíme na proužky, promícháme a zakapeme lžící olivového oleje (pokud použijeme slaninu, olej vynecháme). Krok 6: Směs poklademe na plátky lilku a zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut. Krok 7: Poté poklademe tenkými plátky sýra brie a zapékáme dalších 15-20 minut.

Zveřejněno 14. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOz6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Těší mě, že chutná...a děkuji za komentáře.:-K

Výborné ! Akorát místo brie jsem dala Nivu a do marinády navíc přidala stroužek česneku a trochu čerstvého nastrouhaného zázvoru. ;-)

Eli,večer som si dala jeden plátok ešte na toust a bolo to tiež moc dobré:-*Je to naozaj jedinečná úprava a aj priateľ,ktorý baklažán inak nemusí si chválil;-)

Ivanko:-K, jsem moc ráda, protože tohle je speciálně recept, na který jsem pyšná. Chutná naprosto každému a naučil jíst lilek i děti (když se chilli trochu ubere). V létě na chalupě jsem ho jednou udělala a od té doby mi ti, co ochunali, vozili lilky nejméně jednou týdně a musela jsem s malými obměnami stále připravovat...:-8;-). Děkuju za bod, pěkné obrázky a vyzkoušení. Měli jste to krásné:-K.

Eli,pridávam 12.bod a pár fotiek.Výborné:-!Mám rada ostré jedlá a tento rok som mala nečakane veľkú úrodu baklažánov,tak stále vymýšlam ako ho pripraviť.Už som skúšala vysmážaný,šalát aj kaviár,ale toto jedlo mi chutilo najviac.Pridala som cesnak a polovicu som urobila z cukety.Namiesto brie som dala eidam a balkánsky syr:-8,aj keď mám doma 3 camemberty,tie sa ale chystám zajtra opekať.Určite budem opakovať:-K:yes:

Migun :-), jsem ráda, že jsi si k lilkové premiéře vybral zrovna tento recept a navíc sis pochutnal...:-)

Tak dnes jsem poprvé v životě vařil a jedl Lilek.A musím říct,že byl vynikající a Všem moc chutnal.Děkuju za recept s krásnými fotkami a názvem:yes:

Včera jsem dělala k večeři. Plátky jsem měla asi moc tenké, speklo se to a trochu připeklo díky sladké omáčce k plechu, takže na fotku to nebylo ani náhodou:-8:-8 Ale dobré to bylo moc a to jsem ještě neměla brie, jen zrajícího Pepina. I můj muž, ačkoliv nad mými lilkovými pokusy ohrnuje nos, tentokrát baštil a chválil. Takže příště jedině s papírem na pečení, aby mi té dobroty nezůstalo přilepeno k plechu tolik:-D

Tak to určitě vyzkouším. Zapékanou zeleninku milujeme a marináda vypadá mooooc dobře:yes:

Janko, já bych to prubla i s cuketou. Ta marináda je tak skvěle chuťově vyvážená - no, snažila jsem se, abych ji co nejdokonaleji připodobnila té z restaurace :-p - že se uplatní na různé druhy mas i plátky zeleniny... Jen bych dodržela čas marinování (klidně překročila) a nevynechala fígl s propichováním párátkem....;-):-p

No Eli, je to lákavý recept. Uložím si ho a co nejdřív udělám. Dnes jsme měli k obědu také lilek. Jak jinak, fotky krásné. +:yes::-))

Šlo by to i z cukety:-? Ty mám na zahradě, takže to prubnu;-) Podle fotek už slintám:-p

Mirčo, děkuju :-). Ta marináda je skvělá i na maso, například na roštěnou - měla jsem ji nedávno na obědě v restauraci ("marinovaná roštěná v tymiánu a chilli")a tak mi chutnala, že jsem se ji doma hned pokusila zhotovit - dokud jsem ji ještě měla v "chuťové paměti" :-p. Nerada se chválím, nakonec jsem jen obšlehla skvělou kombinaci koření, ale tahle marináda se mi povedla...:-8

Elizo:-)snad ani nemusím psát jak to vypadá nádherně a že na to mám chuť;-):-p.Je to velká paráda a tudíž ti náleží právem první boďka:-).A další bych ti nejradši poslala i za ten vábící název:-p,je tu určitě ten nejdelší;-):-)).No a fotečky?Jsou:yes::-)

Tématické fráze:
marinada na lilek, lilek recepty, lilek pepino, vysmazany lilek, pepina 29 @ seznam cz, pečený lilek marináda, pepina hermelín recept, lilek v marinádě, lilek, hermelín v troubě a lilek, obrázek lilku, jak se dela caj z lilku, caj z lilku, camembert v marinádě, marinada na grilovaný lilek, grilovaný lilek s tymiánem, timianova marinada, cuketa sýr brie, lilek recept s fotkou, jak na to brie

Suroviny:
lilek, pancetta, pórek, sýr brie, sůl, omáčka chilli, tymián sušený, omáčka sojová, olej olivový

Přidat fotografie receptu