Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s játrovou nádivkou

Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí zcela jistě oblíbíte i vy.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 121 kJ /
2 658 kcal
Bílkoviny244,21 g
Tuky138,27 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,47 g
Sůl8,43 g
Sacharidy106,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky pokrájíte na kostičky, opečete na sádle dorůžova a dáte do mísy. Krok 2: Mléko rozšleháte se žloutky a rohlíky v míse zalijete. Krok 3: Na pánvi na sádle opečete pokrájená očištěná játra, okořeníte tamari nebo sójovou omáčkou, podle chuti opepříte a osolíte. Krok 4: Přidáte i rajčata, pokrájená na malé kousky. Játra i se sádlem lehce promícháte s namočenými rohlíky a nakonec přidáte i sníh, který do pevna ušleháte ze zbylých bílků. Krok 5: Maso prokrájíte, důkladně naklepete do tenka a rozložíte na pečicí papír nebo průsvitnou kuchyňskou fólii do obdélníku velikosti menšího plechu na pečení. Krok 6: Posolíte, pomažete hořčicí a pokladete česnekovými listy. Krok 7: Na česnekové listy dáte připravenou játrovou nádivku a pomocí fólie pevně zavinete. Krok 8: Do pekáče rozložíte plátky slaniny, přesunete na ně opatrně roládu spojem dolů (bez fólie či papíru), přidáte zbytek slaniny pokrájené nadrobno (pokud máte tučnější maso, můžete slaninu vynechat). Krok 9: Malinko podlijete vodou - opravdu jen malinko - a přikryté pečete pomalu v troubě, minimálně dvě hodiny. Krok 10: Když je maso upečené, rozmícháte med ve lžíci vody, celou roládu potřete a ještě chvíli odkryté dopečete.

TIP: Příprava bramborové kaše

Zveřejněno 8. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s játrovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RABz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s játrovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RABz

Marie

Komentáře (1)

Tématické fráze:
bucek s jatrovou nadivkou, jatrova nadivka na plechu, vepřová roláda, vepřová roláda s nádivkou, bůčková roláda s játrovou s nádivkou, recepty roláda z vepřového masa, buckova rolada s jatrovou nadivkou

Suroviny:
maso vepřové, játra, rohlík, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, omáčka sojová tamari, česnek sušený, sádlo, hořčice pikantní, rajče sušené, česnek mědvědí, slanina uzená, med

Přidat fotografie receptu