Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky plněné výbornou arašídovo-čokoládovou náplní krásně vyniknou mezi velikonočním pohoštěním. Nebo je můžeme věnovat jako jedlý dárek. Příprava není složitá, ale je nutné dodržet teplotu tak, abychom čokoládu temperovali.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 660 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny16,55 g
Tuky70,70 g
Vláknina5,73 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy99,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme náplň. Arašídy jemně nastrouháme, nalámanou bílou čokoládu rozpustíme. Smetanu smícháme s medem a přivedeme k varu. Ještě do horké smetany vmícháme rozpuštěnou čokoládu a arašídy, zvolna a za stálého míchání necháme projít varem, odstavíme, necháme zchladnout. Pak vyšleháme se změklým máslem. Krok 2: Mléčnou čokoládu rovněž nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v menším temperovacím elektrickém přístroji, nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, do kterého se vlévá voda. Nebo v nerezové misce, těsně položené na rendlíku s vodou. Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad parou. Krok 3: Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody. Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45 °C, odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30 °C. Krok 4: Silikonovou formu na pralinky s velikonočním motivem vymažeme za pomocí štětce rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu a po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, naplníme a opět dáme ztuhnout. Pak pralinky čokoládou na povrchu uzavřeme a dáme na několik hodin do chladu. Pak pralinky z formy vyloupneme.

Zveřejněno 10. 4. 2019

Poznámka autorky Merylas

Množství surovin se bude lišit podle velikosti formy. Z tohoto množství jsem měla 10 ks pralinek střední velikosti. Pokud chcete, aby se pralinky leskly, tak je zapotřebí nejen dobře vytemperovat čokoládu, ale mít formu, která má vevnitř hladký a lesklý povrch. V mém případě to tak není a nikdy jsem v této formě lesku nedocílila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční čokoládové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mx0E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční čokoládové pralinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mx0E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-O Nádhera:yes::yes::-K

vypadají moc krásně :-K:yes:

Lenunka: Děkuji:-K

Tématické fráze:
recepty čokoládové pralinky, jak vytemperovat čokoládu, recept na pralinky

Suroviny:
čokoláda mléčná, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, med, nesolené arašídy, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu