Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta v královské peřince

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 213 kJ /
1 246 kcal
Bílkoviny157,56 g
Tuky46,93 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 2,29 g
Sůl5,50 g
Sacharidy42,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a promícháme, až se cibulka oddělí od sebe a posypeme dno pekáčku. Omyté osušené žampiony nakrájíme na kousky, poklademe je na cibuli a dáme na ně pár kousků tymiánu a oregana. Kýtu nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, konce sem tam nařízneme a ještě řízneme uprostřed, aby se maso nezkroutilo. Plátky kýty osolíme, opepříme, pokapeme worcesterem. Krok 2: Plátky poklademe na cibuli s žampiony, opět dáme pár kousků tymiánu a oregana. Sýr nastrouháme na jemno, nalijeme k němu šlehačku a promícháme. Ručně ho stejnoměrně dáme na maso, protože sýr do sebe vtáhne šlehačku a zhoustne. Pekáč zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 70 minut. Pak ho odkryjeme, zapneme horkovzdušnou troubu a necháme asi 15 minut zezlátnout. Podáváme s bramborem nebo hranolky.

Zveřejněno 14. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v královské peřince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v královské peřince

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ZMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

zujali: Může být jiný, hlavně aby byl tučný a měl 45 % tuku,( nebo 40%) pak se hezky rozpustí a peřinka je měkoučká, to 30 % sýr neudělá.:-K:-K:-K

A musí to zrovna být ten sýr Krolewski?

<3<3<3:-K

Ivana Ch: Děkuju moc.:-K

To vypadá lákavě :yes: Hned bych si nabídla :-K
Jen malý dotaz, nemusí se to vůbec podlévat?

Hambro: Děkuju moc.:-K Nepodlévá, nic s tím nedělám, když se to odkryje je to bílé a nechá se to sezlátnout. Každému to moc chutná.:-K

Tématické fráze:
vepřová kýta, vepřová kýta recepty, vepřová kýta recept, recepty z vepřové kýty, vepřová kýta se šlehackou, vepřová kýta na kmíně, vepřové v peřince, recepty vepřova kyta, kyta vepřová recepty, recept z vepřové kýty, vepřová kýta s rýží, veprova kyta obrázky, vepr.kyta na zelenine, vepřová kýta - recepty, recepty - vepřová kýta, vepr kýta recept, p olsky kýta, královslá vepřová kýta, recept na vepřovou kýtu, vepřova kyta na zelenině

Suroviny:
kýta vepřová, sýr, šlehačka, cibule, žampióny, sůl, omáčka worcesterová, pepř mletý, kmín mletý, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé

Přidat fotografie receptu