Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový kaviár II

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie450 kJ /
108 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky0,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu otřete papírovou utěrkou. Lilek vložte slupkou dolů do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte doměkka. Krok 2: Lilek nechte trochu zchladnout. Lžící vydlabejte dužinu. Dužinu pokrájejte nadrobno. Přendejte do misky, zakápněte olejem. Bude stačit tak půl lžíce. Přimíchejte prolisovaný česnek, pažitku, příp. můžete přidat i kousek jarní cibulky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dejte do lednice vychladit. Krok 3: Podávejte s pečivem nebo třeba takhle na malinkých mističkách.

Zveřejněno 14. 4. 2019

Poznámka autorky Vareniste.cz

Další moje recepty najdete na http://vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0wM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový kaviár II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0wM

Tématické fráze:
lilkový kaviár, kaviár z lilku

Suroviny:
lilek, sůl, olej olivový, česnek, pepř mletý,

Přidat fotografie receptu