Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bramborbrambor

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: 15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 297 kJ /
2 461 kcal
Bílkoviny46,77 g
Tuky109,25 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 561 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy316,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravte rebarborový kompot. Krok 2: Všechny suroviny dejte do hrnce a vařte, dokud se rebarbora nerozvaří, trvá to asi 20 minut. Kompot nechte vychladnout a pak jím naplňte šnečky. Krok 3: Mléko lehce ohřejte, aby bylo jen mírně vlažné. Rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Krok 4: Do mísy dejte změklé máslo, cukr, mouku, kardamom, sůl a mléko s kvasnicemi. Ručně nebo v robotu zpracujte hladké těsto. Krok 5: Těsto zakryjte utěrkou a na teplém místě nechejte kynout asi 45 minut, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Krok 6: Mezitím si připravte náplň. Máslo rozpusťte a smíchejte s cukrem a kardamomem. Čas od času promíchejte a nechejte ztuhnout, aby se náplň dala hezky roztírat. Krok 7: Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválejte na čtverec 45x45 cm. Rovnoměrně ho potřete náplní a zarolujte do rolády. Krok 8: Z těsta krájejte třícentimetrové kousky a každý vložte do papírového košíčku na muffiny o průměru dna cca 4,5 cm. Krok 9: Zakryjte utěrkou a nechejte další půlhodinu kynout. Krok 10: Troubu předehřejte na 200°C. Šnečky potřete rozšlehaným vajíčkem a doprostřed dejte půl lžičky rebarborového kompotu. Krok 11: Pečte šnečky 15 - 18 minut, dokud nezezlátnou. Opět záleží na konkrétní troubě. Během pečení plechy otočte, aby se šneky rovnoměrně propekly. Krok 12: Nechejte vychladnout a pusťte se do nich! Šneky jsou nejlepší čerstvé, pár hodin po upečení. Krok 13: Šnečky můžete nachystat den předem a nechat je přes noc kynout v lednici a až další den je upéct.

Zveřejněno 17. 4. 2019

Poznámka autorky Bramborbrambor

Autorka receptu: food bloggerka Děvče u plotny

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qB5k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté šneky s kardamomem a rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qB5k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Co je to to zelený s pěnou v těch půllitrech???

Bramborbrambor: já pivo vůbec nepiju, proto se tak hloupě ptám...dík za osvětu:yes:
Fajn recepty, fajn web:-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept, recepty s kardamomem

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, voda, mléko plnotučné, kvasnice, máslo, cukr, mouka hladká, kardamom mletý, sůl, máslo, cukr krupice, kardamom mletý, vejce, kompot

Přidat fotografie receptu