Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový habešan

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 012 kJ /
3 588 kcal
Bílkoviny82,32 g
Tuky109,37 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy535,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí vypracujeme lehce lepivé těsto, které necháme klidně i několik dní odležet v lednici. Krok 2: Lískové ořechy necháme na 10 minut v troubě na 180°C, až ztmavne vrchní slupka a začne se oddělovat. Oříšky se pak snáze sloupnou a uvolní příjemné ořechové aróma. Krok 3: Odležené těsto rozválíme mezi dvěma foliemi a nebo sáčky na placku, jako bychom dělali štrúdl. Krok 4: Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Krok 5: Následně posekáme na hrubo oříšky (používám houpačku na bylinky). Nebo v utěrce potlučeme válečkem a nebo boční stranou paličky. Krok 6: Vzniklou ořechovou drtí posypeme rozetřená povidla a pomocí folie opatrně zavineme jako štrůdl. Krok 7: Pomocí fólie opatrně přendáme na plech s pečícím papírem. Krok 8: Pečeme na 180°C dozlatova. Je to cca 30 min.

Zveřejněno 18. 4. 2019

Poznámka autorky srettka

Nebojte se lepivosti těsta, má to tak být. Ve výsledku je to pak výborná chuťová záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový habešan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v05n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový habešan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v05n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu