Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý velikonoční beránek

O Velikonocích by na žádném stole neměl chybět tradiční symbol - beránek. Podle tohoto jednoduchého receptu je za hodinu hotový, pak stačí jen opatrně vyklopit z formy, pocukrovat, dozdobit a svátky jara mohou začít.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LuDea

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 122 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny79,92 g
Tuky140,24 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 849 mg
Sůl2,61 g
Sacharidy562,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V malém plecháčku rozpustíme Heru a necháme jí vychladnout.
Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Do mísy dáme vejce, krupicový a vanilkový cukr, 20 lžic mléka a přilijeme rozpuštěnou a vychladlou Heru. Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a přisypeme do mísy k ostatním surovinám. Vše společně dobře promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct při cca 170 °C na přibližně 60 minut. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 6: Po vytažení z trouby necháme beránka trochu vychladnout a potom ho opatrně vyklopíme z formy. Krok 7: Posypeme ho moučkovým cukrem, vytvoříme oči (například z hřebíčku) a ozdobíme mašličkou.

TIP: Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 20. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKAV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bohužel, nemám s tímto receptem dobrou zkušenost - těsto po upečení tvrdé, mastné, beránek nejde vůbec na odbyt... Pro toho, kdo chce zkusit tento recept: určitě by nebylo na škodu alespoň ušlehat sníh z bílků, aby bylo těsto nadýchanější. Ať se vám podaří!

Rada3: To mám radost :-)

:-)super jednoduché a mooooc dobré:-K

bbarbara: To jsem moc ráda :-)

Povedl se úžasně :-D

Tématické fráze:
velikonoční beránek recept, recept na velikonočního beránka, jednoduchy beranek, recept na beránka, jednoduchý recept na beránka, velikonoční beránek top recepty, velikonoční beránek recepty, jednoduchý recept na velikonočního beránka, top recepty beránek, recepty na velikonoce beranci, velikonoční recepty jednoduche, recept na jednoduchého velikonočního beránka, recepty na velikonočního beránka, top recepty velikonoční beránek, velikonoční beránek jdnoduchý, beranek jedno, jednoduché velikonoční recepty, jednoduchý recept na na beranka, jednoduchý velikonoční recept, dort harlekýn

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, tuk hera, mléko, prášek do pečiva, mouka polohrubá, máslo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu