Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček naložený v solném láku

Jak z vepřového masa uděláte dokonalý zlatavý poklad v podobě pečeného bůčku? Vyzkoušejte tento recept a podávejte teplé třeba s knedlíky či bramborem nebo jen tak zastudena s chlebem a okurkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 280 min + 3 dny naložení

310 min (30 min příprava + 280 min tepelná úprava, + 3 dny naložení )

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 479 kJ /
4 417 kcal
Bílkoviny191,35 g
Tuky329,08 g
Vláknina79,10 g
Cholesterol 506 mg
Sodík 40,76 g
Sůl101,10 g
Sacharidy162,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Krok 2: Vetřeme utřený česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Krok 3: Ve vodě necháme rozpustit sůl (můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozpuštění, ale musíme jí nechat vychladnout). Krok 4: Maso do solného roztoku ponoříme a přikryté necháme 3 dny v lednici. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 220 °C. Krok 6: Před pečením maso opláchneme a osušíme. Posypeme paprikami, kmínem a oblíbeným kořením nebo bylinkami. Krok 7: Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a položíme připravené maso. Zasypeme druhou cibulí, podlijeme cca 150 ml vody. Přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Krok 8: Po deseti minutách teplotu stáhneme na 120 °C a pečeme cca 3,5-4 hodiny. Maso musí být měkké. Krok 9: Poté pekáč odkryjeme a dopečeme dalších cca 30 minut dokřupava. Podáváme teplé i studené.

TIP: Jak na křupavou kůži bůčku

Zveřejněno 21. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček naložený v solném láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z7r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček naložený v solném láku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z7r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dělávám podobně , ale maso na sucho posypu pragandou 0.6 Gramů na kilo masa-poctivě vetřu do všech zářezů a nechám cca hodinu při pokojové teplotě, mezi tím udělám roztok z vody a mořské soli ( nutno vyzkoušet s vodou a masem ještě před samotnou úpravou v nádobě ve které se bude macerovat) v poměru 0,6 gramů ... maso do lednice na tři-čtyři dny a vždy po 24 hodinách otočit a sledovat barvu láku.... peču pak s hromadou cibule-česneku a kmínu při 120-ti stupních zakryté bez povšimnutí 3 hodiny, odkryju, troubu nažhavím na 180, maso otočím kůži nahoru a nechám ji hodinu do křupava.... tenhle bůček se dá mazat na chleba, ale ideální je nandat do sklenic a pak na výlety-na chalupu kdy je pak večeře-oběd dílem okamžiku... finta ,, FŇ " je bůček ještě horký natrhat vidličkami a nechat zchládnout i s výpekem a sádlem,,, pak vzít bagetu rozříznout a opéci- nandat okapaný kysaný zelí-maso-hořčici. přiklopit a s kyselou okurkou vám budou trhat ruce;-)

RH-12: To mám radost a moc děkuji za zprávu..;-):-K:-K

Je to výborné :-)

já maso do solného láku nakládám taky max na 24 hod, jako Drahuška, ale solím ho i zevnitř pomocí dávkovací jehly:
https://www.4home.cz/davkovaci-jehla-na-marinadu/?...
naberu roztok a udělám pár vpichů, ono se to pak nasolí rovnoměrně a není potřeba delší doba, stačí i přes noc :-):-K:-K

Lenunka: Ano, taky dobré řešení..:-)

Už od prvního pohledu jen polykám sliny, určitě to co nejdřív udělám. :-D Už aby to bylo! <3 Dík za receptík! :-K Jen to čekání... No uvidím, možná ho zkrátím podle rady Anny Kocíkové:-) . Bodíkuž jsem poslala hned po prvním shlédnutí:yes:!

MamlajdaD: Děkuji moc..Je to větší kus masa tak si myslím že raději déle Ale záleží na každém..:-K

:-K:-K:-!:yes::yes:

Miladko,bůček vypadá velice hezky:-Q:-KJá do solného láku nakládám maso jen na 24 hod.Bylinky dávám raději do láku,než na maso do pekáčku.Většinou se mi při pomalejším pečení bylinky spálily:-(Takto připravené je velice chutné i plecko,nebo drůbež:-)

mika59: Miladko,není zač;-)A jak píše Lenulka,je dobré do masa napíchat solný roztok dávkovací(marinovací)jehlou.Já do solného roztoku přidávám ještě sušený česnek.Pěkně se rozpustí a neucpává jehlu:yes:

Zobrazit starší odpověď

<3

<3:yes:

Tématické fráze:
naložený bůček, solný roztok na maso, naložený vepřový bůček pečený, solny lak na maso, naložený pečený bůček, pečený bůček, pečeny buček recept pečený, naložený buček recepty, lak na bůček, recept na naložený bůček, bůček naložený ve slaném nálevu, solný roztok na maso recept, buček naložený, recept na pečený bůček, solný lák, solný nálev na maso, solný nálev, naložený bůček peceny, naložení bučku do laku, bůček naložený na řízky

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř mletý, kmín celý, tymián, rozmarýn, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu