Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí rolka

Jehněčí maso patří mezi ty druhy, které nejsou na našich stolech zas tak často. Zpravidla z něj připravíme spíše sváteční oběd. Třeba takovou rolku. Naplníme ji klasickým i medvědím česnekem a upečeme s bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 271 kJ /
304 kcal
Bílkoviny7,53 g
Tuky5,32 g
Vláknina11,38 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy53,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí rozložíme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, posypeme kmínem a poklademe listy medvědího česneku. Zavineme do rolády a svážeme. Krok 2: Brambory omyjeme, necháme ve slupce a nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Do pekáčku dáme kousky másla, roládu a brambory. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 1,5 hodinu, než maso změkne.

Zveřejněno 22. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí rolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvVv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí rolka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvVv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept jehneci na cesneku

Suroviny:
česnek, list medvědího česneku, kmín celý, sůl, brambory, ghee

Přidat fotografie receptu