Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 776 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,91 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 46,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu vymačkanou nasáklou housku dáme do mísy, přidáme vajíčko, dobře osolíme, opepříme a propracujeme. Nakrájíme cibuli, zpěníme jí na oleji, nejlépe přímo v pekáčku. Z masové fáše tvoříme šištičky, obalujeme je v usekané zelené petrželi. Pokud se masová hmota lepí na ruce, namáčíme si je ve vodě. V původním receptu se doporučuje namáčet ruce v bílém víně, ale voda stačí (a víno je snad lepší vypít?).
Krok 2: Šištičky urovnáme do pekáčku na zpěněnou cibuli, poklademe kolečky rajčat, pečeme při 180º C. Dobu pečení neudávám, nestopuji si to, ale to každá hospodyňka už pozná, když je hotovo. Odhadem asi půl hodiny.
Krok 3: Během pečení kontrolujeme a je-li to zapotřebí, trochu podlijeme, zpočátku se to peče ve vlastní šťávě. Bulhaři kjufletu dělají nejen z vepřového, ale hlavně ze skopového masa, ale nám asi bude bližší to vepřové. Podáváme s bramborem nebo i s chlebem.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kjuflety - Bulharsko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGko
Moje poznámka
Kjuflety - Bulharsko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGko
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté a zelí ze zelené cukety
Přidáno před 2 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 3 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 23 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 24 minutami
Minutkové žampiony
Janet.P před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 2 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 3 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 5 hodinami
Špekové rohlíkové knedlíky
kacenka1352 před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Barborka17 před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 6 hodinami
Tématické fráze:
bulharskákjufleta,
bulharské kjuftety,
mleté hovězí maso - bulharské recepty,
bulharko recepty,
kjufteta,
bulharská specialita z mletého masa,
bulharská kjufteta,
mlété maso bulharsko
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
vejce,
žemle,
žemle,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
rajče,
cibule,
cibule
Komentáře (21)