Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 776 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,91 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 46,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu vymačkanou nasáklou housku dáme do mísy, přidáme vajíčko, dobře osolíme, opepříme a propracujeme. Nakrájíme cibuli, zpěníme jí na oleji, nejlépe přímo v pekáčku. Z masové fáše tvoříme šištičky, obalujeme je v usekané zelené petrželi. Pokud se masová hmota lepí na ruce, namáčíme si je ve vodě. V původním receptu se doporučuje namáčet ruce v bílém víně, ale voda stačí (a víno je snad lepší vypít?).
Krok 2: Šištičky urovnáme do pekáčku na zpěněnou cibuli, poklademe kolečky rajčat, pečeme při 180º C. Dobu pečení neudávám, nestopuji si to, ale to každá hospodyňka už pozná, když je hotovo. Odhadem asi půl hodiny.
Krok 3: Během pečení kontrolujeme a je-li to zapotřebí, trochu podlijeme, zpočátku se to peče ve vlastní šťávě. Bulhaři kjufletu dělají nejen z vepřového, ale hlavně ze skopového masa, ale nám asi bude bližší to vepřové. Podáváme s bramborem nebo i s chlebem.
Zveřejněno 24. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kjuflety - Bulharsko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGko
Moje poznámka
Kjuflety - Bulharsko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGko
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 2 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 1 hodinou
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
Pecka před 1 hodinou
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 1 hodinou
Pařížský salát
Pecka před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 1 hodinou
Krupičková polévka
vakl1 před 2 hodinami
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
tara23 před 2 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Petaja před 3 hodinami
Nepečený zebra dortík
MPetra před 13 hodinami
Tématické fráze:
bulharskákjufleta,
bulharské kjuftety,
mleté hovězí maso - bulharské recepty,
bulharko recepty,
kjufteta,
bulharská specialita z mletého masa,
bulharská kjufteta,
mlété maso bulharsko
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
vejce,
žemle,
žemle,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
rajče,
cibule,
cibule
Komentáře (21)