Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 654 kJ / 3 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,72 g |
Tuky | 243,39 g |
Vláknina | 23,88 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 48,75 g |
Postup přípravy
Potom přendáme na chvíli do studené vody, aby si uchovaly barvu, studené scedíme a necháme zatím bokem odkapat. Krok 4: Dno pekáčku vytřeme olejem, poklademe cibulí pokrájenou na kolečka, plátky uzené slaniny a přidáme marinované maso (i se zbytky marinády), které jsme ještě opepřili.
Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme péct 20 minut na 200°C a pak další 1,5 hodiny na 100°C. Krok 5: Během pečení kontrolujeme a přelíváme výpekem. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dosolíme a opepříme. Posledních 20 minut pečeme již odkryté na barvu. Krok 6: Na pánev dáme rozpustit máslo s pár kapkami oleje, přidáme překrojené kapustičky řeznou plochou dolů, osolíme, opepříme a opékáme, až mají zlatou barvu. Krok 7: Hotové maso přelité výpekem servírujeme s kapustičkami a jako příloha jsou skvělé brambory v jakékoliv úpravě.
Já volila bramborovou kaši.
Zveřejněno 26. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené, marinované vykostěné koleno a máslové kapustičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwm1
Moje poznámka
Pečené, marinované vykostěné koleno a máslové kapustičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwm1
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 9 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapustičky na másle,
vykostěné pečené koleno,
recepty z kapusticek,
pečené vykostěné vepřové koleno,
pecene koleno se sosem,
pomalu pečené vykostene koleno,
úprava kapustižek,
recepty na kulate kapusticky,
vykoštěné koleno recepty,
prilohovy sos k pecenemu kolenu
Suroviny:
koleno vepřové,
česnek,
olej olivový,
cibule,
paprika čerstvá červená,
slanina uzená,
sůl,
pepř,
kapustičky,
máslo
Komentáře (11)