Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pálivé tyčky pro plechové huby

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 890 kJ /
930 kcal
Bílkoviny24,58 g
Tuky24,67 g
Vláknina6,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy148,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být příjemně tvárné (např. jako měkká žvýkačka).
Hotové necháme 30-45 minut kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25x20 cm a necháme ho pár minut odpočinout. Krok 3: Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl. Krok 4: Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou - upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.

Zveřejněno 2. 5. 2019

Poznámka autorky cathleen

Pálivé máme rádi, takže dávám papriky více nebo navíc přisypnu trochu chilli.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivé tyčky pro plechové huby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLRA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pálivé tyčky pro plechové huby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YLRA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Upečeno již poněkolikáté... Jako "přízdoba" dnes byla škvarková pomazánka. Moc dobré tyčinky, děkuji za recept. Foto přiloženo.

Práve pán domáci otvára víno na hasenie...:-D

cathleen: takto si človek pletie bič na seba...:-8

Zobrazit 3 starší odpovědi

SKVELÉ!!! Robila som z 300 g múky, ale mohla som aj z väčšieho množstva. Výborné k chrumkaniu pri hokeji.
Nevedela som odhadnúť množstvo mletej feferónky, ochutnávala som surové cesto, ale po upečení je to beztak iné...:-D vrch som ešte potrela vodou a posypala hrubou soľou a rascou. Vďaka za recept, pridávam foto.

magdalenka: děkuju! :-K :yes: Tak ať vás u hokeje nepálí huběnky! :-D

Ahoj, nedávaš ani trošinku cukru? Dík.

cathleen: Dík.:-K

Zobrazit starší odpověď

Krásný bucláček :-O:yes:

cathleen: Šikovná paní :yes:

Zobrazit starší odpověď

Trošku mi není jasné, jak "rádýlkem" plát těsta rozválíme. Jinak super jednoduchý recept.:yes:

cathleen: myslela jsem si to ;-)

Zobrazit starší odpověď

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, sůl, paprika sušená pálivá, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu