Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úplně jiný tatarák

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny29,10 g
Tuky13,38 g
Vláknina1,04 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy2,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso připravíme jak jsme zvyklí - naškrábeme, nakrájíme a rozkutrujeme....
Petrželku nasekáme na super jemno, nejlépe mandolínou. Krok 2: V misce smícháme maso s petrželkou, osolíme, opepříme, cákneme trochu olivového oleje, trochu dijonské hořčice. Důkladně promícháme. Necháme tak 15 minut odležet. Krok 3: Podáváme na topinkách jen velmi střídmě očesnekovaných, česnek by neměl být dominantní chuť.

Zveřejněno 10. 5. 2019

Poznámka autorky Eja57

Pokud je někdo zvyklý na klasický tatarák s pěti a více dochucovadly, tak asi nebude nadšený....ne, opravdu tam není žloutek, cibule, paprika, kečup....Ale pokud si chcete užít chuť masa, tak by vám to chutnat mohlo. Není to můj vynález, jedla jsem tenhle tatarák před mnoha mnoha lety v Sýrii (tam ani nebyla ta hořčice, ta mi tam ale chutná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úplně jiný tatarák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAmV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úplně jiný tatarák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAmV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:yes::yes::yes:

Jen nutno dodat, ze takto pripravenemu masu se nerika tatarak, ale , treba v Italii, salat ze syroveho masa alla....a ted jsou ruzne varianty.
Klasicky tatarak je stale ten francouzsky, hodne podobny tomu ceskemu.

bofinka: Souhlasím s Tebou, pojem "tatarák" v naší kotlině zahrnuje obrovský "pytel" ze všeho možného - i nemožného:-D Ale název ponechám - je to vlastně hodně co se týče přidaných ingrediencí okleštěný tatarák:-K

V poslední době mně takhle " jednoduchý " tatarák chutná daleko víc než ten, na který jsme byli zvyklí. Kupuji ho, už namíchaný, v prodejně Naše maso ( kdo je z Prahy asi zná ). Je tomu Tvému hodně podobný. :-8

maris: Dík za tip:yes:

Dalsi variante - nechat marinovat zmacknuty strouzek cesneku v EVO, vyndat ho a pak olejem ochutit mlete maso. Pridat petrzelku, sul a pepr.

Páči sa mi, že tam nie je toho napchaté veľa...myslím, že tá horčica úplne stačí. :yes:;-)

tejaja:
Jj, rcp už je takřka stejný jako ve většině Evropy :yes: To jenom my tady cpeme, do tohoto jemného jídla, kdeco 8-(
Eja57:
S tím chrástem vyzkouším :yes: (bez hořčice). Jen co začnou znovu vozit do Lídla maso... :-8

Zobrazit starší odpověď

já bych tam crcla ještě trošku worchesteru, ale jinak se mi to líbí, kečup tam moc nemusím a papriku taky ne :-):yes:

Tématické fráze:
vhodné maso na tatarák, rcp tatarák hovezí

Suroviny:
maso hovězí, petrželka, olej olivový, hořčice dijonská, sůl, pepř, topinka

Přidat fotografie receptu