Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické křupavé domácí rohlíky

Kdo by se nechtěl budit s vůní teplého pečiva a křehké rohlíčky obložit dobrotami, které nastartují dokonalý den? Vyzkoušejte upéct vlastní zlatavé rohlíky, doma se neohřejí dlouho a budou hned pryč.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 874 kJ /
2 121 kcal
Bílkoviny64,68 g
Tuky37,06 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,21 g
Sacharidy373,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky, cukr, vodu, olej, sůl a droždí smícháme dohromady a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a necháme dalších 15 minut kynout. Krok 3: Každý kousek rozválíme na placku, kterou smotáme a vytvarujeme rohlík. Krok 4: Rohlíky naskládáme na plech vyložený pečicí fólií a necháme zhruba ještě asi 30 minut kynout. Krok 5: Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C zhruba 10-15 minut do zlatova.

Zveřejněno 18. 5. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Kdo chce, může rohlíky posypat solí, kmínem či mákem, co kdo má rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické křupavé domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAVE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasické křupavé domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RAVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jak moc jsou dobré a křupavé i druhý den?:-D

super, výborné

Pouzivam pouze hladkou mouku, susene kvasnice (Florida). Pred pecenim potiram vodou a pecu na 460 F (237C), 12 minut. Rohliky jsou vynikajici. Diky za recept! :-K Vlozila jsem foto.

Petra Dvor.: Dobrý den, ty Vaše vypadají právě úžasně - to je stejný recept nebo jste tam něco přidala? :-8

Rohlíky jsou opravdu výborné :-D:-D:-D
Moc děkuji za recept. :-)
Ivusa...nezgumovatí , protože to nestihnou. ;-)

Dovolila jsem si přidat rohlíky, jaké peču já s tím rozdílem, že použiju pouze hladkou mouku 500g, 300ml vlažného mléka a půl kostky čerstvého droždí. V polovině pečení potřu slanou vodou. Po vychladnutí dám zamrazit. V této době je to obzvlášť vhodné, že nemusím často do obchodu. A kdo ochutnal domácí, už jiné nechce, ani v pekařství tak dobré nemají.

Dobry vecer. dekuji moc za Vas recept. Ty rohliky jsou opravdu skvele. Pouzila jsem kvasnice z vyroby piva,tak maji takovy pivni nadech.:-8

Petra Dvor.: Děkuji za fotečku :-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Nemám je tak hezké jako vy, ale jsou úžasné. Tak dobré už jsme dlouho neměli. Kluci je ujídají, hned jak jsem je vyndala z trouby. Zřejmě budu muset zadělat na další. <3:yes::yes::yes:

Rohlíčky vypadají jako malované,jak dlouho vydrží čerstvé???Otázka zní,jestli nezgumovatí jako ty kupované ...jinak jsou opravdu krásné:yes:

Ivusa: no u nás se moc dlouho ani neohřály byli pomalu do jednoho dne snědeny :-D ale jinak vydrží nevím odhadem jak dlouho pač jak říkám když dělám rohlíky jsou skoro hned pryč :-D

Tématické fráze:
domácí rohliky, domácí rohlíky recept, křupavé rohlíky, recept na domácí rohlíky, recept na rohlíky, domácí křupavé rohlíčky, recept domácí rohlíky, recept na krupave rohliky, rohlíky recept, recept na klasický rohlík, domácí rohlík recept, recept rohliky, recepty na rohlíky, křupavý rohlík, rohliky domaci, domaci rohliky recepty, recepty domácí rohlíky, domácí rohlík, recepty na domácí rohlíky, top recepty rohliky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, voda, olej, sůl, cukr, droždí sušené, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu