Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozstřelené ptáčky

Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete připravit domácí knedlíky, které jídlo skvěle doplní.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MonikaP MonikaP

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 212 kJ /
2 441 kcal
Bílkoviny184,48 g
Tuky167,02 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 2,55 g
Sůl6,01 g
Sacharidy47,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce si uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Krok 2: Na sádle nebo oleji orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Krok 3: Když začne cibule lehce zlátnout, přidáme do hrnce k cibuli maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Krok 4: V okamžiku kdy začne cibule hnědnout do tmava, přidáme hořčici, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme dusit pod poklicí asi hodinu. V průběhu dušení občas promícháme a pokud je třeba, doléváme vodou nebo vývarem. Krok 5: Dusíme do změknutí masa. Celkově asi 1-1,5 hodiny, záleží na druhu a kvalitě masa a taky na velikosti kousků. Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky a následně zahustíme záklechtkou z mouky rozmíchané ve vodě. V případě potřeby naředíme vodou nebo vývarem. Za častého míchání necháme pozvolna cca 20 minut provařit. Dochutíme solí a mletým pepřem. Úplně nakonec přidáme nakrájená vejce, necháme projít varem a odstavíme. Krok 7: Podávat můžeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

TIP: Jak připravit domácí kynutý knedlík

Zveřejněno 26. 5. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozstřelené ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Z0P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozstřelené ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Z0P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Lenunka, Eja57 jen nechápu, že máte potřebu pořád vše komentovat. To je jedna věc.
Druhá věc, že každý dělá ,,rozstřelené ptáčky jinak" i když nějaký zásadní rozdíl v tom není.
Já třeba, když něco hledám, tak kouknu po více stejných receptech a potom se až rozhoduji podle, kterého uvařím. Nevidím na tom nic špatného.
A třetí věc, že pokud se mi něco nelíbí, tak to přejdu a jdu dál.

MonikaP: Kedysi bolo dobrým zvykom pred pridaním receptu sa presvedčiť, či tu už recept nie je. Na to sa používal vyhľadávač. Ale čakávať, že tu rozstrieľané vtáčky alebo hovädzí guláš nebudú, je trochu absurdné. Nejakú malú inováciu receptu je predsa možné napísať už k tu existujúcemu receptu - v komentároch pod receptom a nepridávať ako nový recept.
Určite máte v "repertoári" aj niečo netradičné a zaujímavé, čo zaujme a bude väčším prínosom. (Kvalita je lepšia ako kvantita.) Berte to ako radu, ja sa teším na vaše ďalšie recepty.

Rozstřelených/rozlítaných ptáčků je tady už fakt hodně:-//

Veronika.Hrozna: šup sem s ním...ale honem:-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
rozstřelený ptáček, španělský ptáček recept, rozstřelený španělský ptáček, rozstřelení ptáčci, rozstřelený ptáček recept, roztřelený ptáček, španělský ptáček rozstreleny, rozstřelení ptáčci recept, rozstřelený ptáček z vepřového masa, rostreleny ptacek, rozstřelený španělský ptáček recept, roztřelené ptáčky, rozstřelené španělské ptáčky, ptáčky, roztřeleny španělský ptáček, roztreleny ptacek recept, rozstrileny ptáček, rostřelené ptáčky, rostreleny španělský ptáček, rozstřílení ptáčci

Suroviny:
maso vepřové, vejce, cibule, okurky sterilované, slanina anglická, sádlo, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, vývar masový, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu