Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízečky z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance. Krok 2: Řízky budou kypřejší, když řezy hub potřeme tuhým sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme v rozehřátém tuku. Krok 3: Do třetice varianta pro labužníky: ti nejprve nastrouhají nahrubo sýr a šunku (nebo šunkový salám), smíchají s vejcem a moukou na řidší těstíčko, směsí potřou klobouky, poté je obalí ve strouhance a smaží.

Zveřejněno 4. 6. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept není můj a ani nevím, kde jsem ho před léty objevila. Jen jsem si ho mírně upravila a je to moc dobré, nejlepší z mladých plodnic hlívy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízečky z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZwn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízečky z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZwn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Magdalenka: Asi máš taky pravdu a původní autor receptu to určitě tak myslel.:-8 Ale já jsem to opravila. ;-) Dostala jsem záchvat smíchu po poznámce casina o olomouckých tvarůžcích, já jsem si totiž hned představila, jak sedím v restauraci nad jídelním lístkem a vidím tam napsné "Vídeňské řízky ze 45% Eidamu" :-D:-D:-D a to mně tedy dostalo, řáchala jsem se tady, ač sama v bytě, úplně nahlas. Já mám někdy náramnou představivost.;-):-8. Tak se zasměj se mnou:-8:-D:-K a moc tě zdravím!

MamlajdaD: :-D

Pokial viem, viedensky rezen je rezen v trojobale, povodne telaci. Z toho moze byt vsetko v trojobale odvodene, asi....

hosta, casino: Recept mám už dlouho, udělala jsem v něm některé úpravy, ale název jsem ponechala původní. Ale protože se mi to taky nepozdávalo, dala jsem Vídeňské řízky do uvozovek. Ale dám na vás a název změním, to je maličkost. ;-) Dík za komentáře a zdravím!:-)

MamlajdaD: <3:yes:

Zcela jistě to bude dobré, ale proč jsou tyhle houbové řízky pojmenovány zrovna "vídeňské" mi také nebylo jasné. Třeba kdyby se smažily na přepuštěném másle ..... :-)

Recept je nesporně mimořádný tím, že se jedná v podstatě o tři rcp v jednom:yes:
(obvykle to mnohé autorky řeší spíše opačně, že :no:
***
"Vídeňské řízky" z hlívy ústřičné
Uvozovky jsou úúúžasná věc, leč nejsou samospasitelné ;-)
Jsem "žádostiv" receptů např. na:
"Vídeňské řízky" z olomouckých tvarůžků, či "Makronky" z lineckých koleček :-D

Tématické fráze:
hlíva ustřičná rcp, řízečky z hlívy ústřičné, hliva ustricna řízečky recept, rizecky zhlivy, hliva ústřičná řizečky, houbové řízky z hlivy ustricne, hlíva ústřičná recepty řízečky, vídeňské řízečky

Suroviny:
hlíva ústřičná, sůl, vejce, strouhanka, tuk na smažení, šunka,

Přidat fotografie receptu