Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 344 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 5,18 g |
Vláknina | 1,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem připravíme kelímek hořčice, do které vmícháme lžičku oleje, trochu cukru, soli a špetku pepře. Musí vzniknout trochu pikantní, ale lahodná kombinace.
Krok 2: Plátky roštěné - někdo plátky masa trochu naklepává, já ale nenaklepávám, z masa pak uniká šťáva a je sušší. Roštěnou vložíme pod rozpálený gril (v troubě na suchý plech, nebo na opravdu rozpálený kontaktní gril, u zahradních grilů podle druhu, měl by to být gril uzavíratelný). Pokud má být steak "medium", čili uprostřed růžový, ale ne krvavý, opékáme prudce po dobu 1,5 minuty po každé straně a potom ještě jednou tak dlouho (1,5 min) dopékáme při mírnější teplotě (čas záleží i na tom, jak silné plátky máte). Pokud máte oblíbený jiný stupeň propečení, musíte dobu grilování upravit.
Krok 3: Pak nepatrně maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou hořčicí, obalíme ve strouhaném křenu (použijeme na to množství křenu podle jeho palčivosti) a podle požadované chuti.
Krok 4: Podáváme s tatarskou omáčkou a servírujeme se smaženými hranolky a se zeleninou (rajčata, okurky, papriky apod.).
Zveřejněno 5. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlupaté roštěnky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGX9
Moje poznámka
Chlupaté roštěnky na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VGX9
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 3 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 3 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 3 minutami
Bramborové placky plněné brynzou
Neregistrovaný před 4 minutami
Domácí vánočka
Katerinaprecechtelova před 7 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Neregistrovaný před 15 minutami
Croissanty s Nutellou
Neregistrovaný před 20 minutami
Hrnková jablečná buchta s tvarohem
Neregistrovaný před 20 minutami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
Neregistrovaný před 24 minutami
Domácí sušené maso - jerky
Neregistrovaný před 28 minutami
Přírodní krkovička
Neregistrovaný před 41 minutami
Jáhelník s tvarohem a ovocem
Neregistrovaný před 47 minutami
Tématické fráze:
recept rostena na grily
Suroviny:
roštěná hovězí,
hořčice plnotučná,
olej,
cukr,
pepř,
sůl,
křen,
hranolky,
tatarská omáčka,
zelenina
Komentáře