Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešně ve vlastní šťávě

Urodilo se vám hodně třešní, a vy už nevíte jak je zpracovat? Jednoduše je zavařte ve vlastní šťávě, využijete je pak do bublanin, jogurtu, nebo tvarohového krému. Nejen v zimním období přijdou vhod.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pevnější třešně dobře omyjeme a necháme okapat. Nejlépe za pomoci nějakého odpeckovače odstraníme pecky. Krok 2: Třešně zlehka natlačíme do připravených sklenic, dávám je těsně pod okraj. U naplněných sklenic otřeme okraj a dobře zavíčkujeme. Krok 3: Vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sklenice o objemu cca 6-7 dl sterilujeme 35 minut při teplotě 85°C. Krok 4: Pak je vyjmeme a necháme zchladnout.

Zveřejněno 10. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Dělávám je většinou bez cukru k použití na moučníky, hlavně na bublaniny. Ale třešně můžeme ve sklenici i vrstvit a prosypávat cukrem dle svých potřeb. Pak se hodí i např. do jogurtu, nějakého tvarohového krému atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OxmG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešně ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OxmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Výborný nápad jak zpracovat nadbytek třešní, určitě vyzkouším. Děkuji.

:yes:

Tématické fráze:
zavařené třešně ve vlastní štávě, co z třešní top recepty, ovoce ve vlastní štávě recept

Suroviny:
třešně, cukr krupice

Přidat fotografie receptu