Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje kapří špízy

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 271 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny66,67 g
Tuky80,06 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 482 mg
Sodík 272 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy63,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého kapra, rozmočenou housku, vejce, cibulovou nať, koření, sůl, pepř a promícháme. Chvíli necháme proležet. Krok 2: Ruce omastíme olejem a s těstem hodíme párkrát z ruky do ruky, abychom ho zbavili vzduchu. Těsto na válku lžící nakrájíme na stejné kousky, ruce si znovu naolejujeme a umačkáme na kuličky, které pak dáme do kulaté formičky, a pomačkáme je v ní, abychom měli stejné placičky. Pánev potřeme olejem a na rozpálenou dáme placičky po obou stranách opéct, pomalu do zlatova, necháme je vychladnout. Krok 3: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibulovou nať nakrájíme na proužky, papriku na kostičky, lusky na proužky, bylinky nasekáme na kousky. Posolíme, opepříme, přidáme olej a promícháme. Remosku vymažeme sádlem a brambory do ní nasypeme. Krok 4: Připravíme 3 kousky špejlí a nití přiděláme na konci větvičku kari. Metlou od mixeru uděláme uprostřed placičky díru, abychom je mohli napíchnout na špejli a to i v kouscích cibule. Napichujeme placičku, cibuli a tak to střídáme, aby na špejli byly 4 kousky (jednu jsem neodolala a snědla). Krok 5: Špízy dáme na brambory a zapneme remosku. Jakmile zezlátnou na boku otočíme je. Když jsou špízy zlaté po všech stranách, vytáhneme je. Brambory během pečení asi třikrát promícháme. Jakmile vidíme, že brambory za chvíli budou, vrátíme špízy k nim, aby se prohřály. Pečení trvá asi hodinu a půl. Můžeme péct i v troubě.

Zveřejněno 16. 6. 2019

Poznámka autorky Jaromira18

Nemáme-li kapra, můžeme použít rozmrazené rybí filé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kapří špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBGD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kapří špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBGD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z kapra, kapr bez kůže recepty, kapří recepty, recept na špízy, recepty na kapra, spiz z kapra na grilu, kapří zlatý

Suroviny:
kapr, houska, mléko, vejce, koření medvědí gril reny, sůl, koření čtyři pepře, cibule, koření kari, cibule, olej, brambory, paprika čerstvá červená, cibule, koření kari, sůl, koření čtyři pepře, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu