Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 3 -4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 106 kJ /
503 kcal
Bílkoviny12,48 g
Tuky14,32 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy75,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší pekáček nebo zapékací misku vymažeme slabě olejem. Na dno dáme pokrájenou cibuli. Vařené a očištěné jazyky nakrájíme podélně na 3-4 plátky, trochu osolíme, opepříme, silně pomažeme prolisovaným česnekem (na dva vepřové jazyky asi 6 stroužků – více nebo i méně podle svojí chuti a velikosti stroužků). Krok 2: Plátky jazyka položíme na cibuli do pekáčku, posypeme troškou bylinek. Na každý plátek položíme tenký menší pláteček špeku nebo slaniny. Na jazyky navršíme oloupané a na slabší plátky nakrájené brambory, síla asi 0,5 cm, každou vrstvu brambor jemně osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce posypeme („pocukrujeme“) sladkou paprikou (nebo rovnou použijeme kořenící směs „Americké brambory). Krok 3: Pak zalijeme smetanou, vodou nepodléváme. Na brambory položíme pár plátků másla, ale jen tenoučkých, nebo pokapeme trošku olejem. Zaklopíme víkem, případně pevně uzavřeme alobalem a dáme péct na 200°C, po 15 minutách zmírníme teplotu na 170°C a pečeme asi 20 minut. Když už jsou brambory měkké, odklopíme, zkontrolujeme tekutinu, abychom jídlo nepřipálili a dopečeme na barvu, teplotu zvýšíme na 220ºC.

Zveřejněno 18. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RARz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RARz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Je to výborný recept!

casino: Tak tohle by mi určitě moc chutnalo ! <3

Dělám jednodušejc..., ale taky velká dobrota je to :-)
Uvařené jazyky (sloupnuté, odstraněné podjazyčí) rozříznu podélně na čtyři plátky, potřu česnekem utřeným se solí, pokmínuji a na rozpáleném másle z obou stran prudce opeču
Moc velká dobrota je to :yes::yes::yes:
***
Před desetiletími v jižní Itálii přihazovali řezníci k nákupu jazyky zdarma, jako žrádlo pro psy :-O
Velkohubě si dovolím zmínit, že po mém několikaměsíčním pobytu tuto delikatesu začali řezníci v několika okolních vesnicích prodávat pod pultem :-8
(podobně jako se prodávala kližka v ČSSR)
OT
Tvrdili mi, že italština nemá výraz pro ŽRÁDLO :-O
Tam i prasata JEDÍ :-8

Tématické fráze:
vepřové jazyk slaninou recept, vepřová na cesneku pecene, recept pečené vepřové jazyky, vepřový pečený jazyk v alobalu, top recepty vepřový jazyk

Suroviny:
olej, cibule, jazyk vepřový, smetana, brambory, slanina, sůl, pepř, kmín celý, paprika, česnek, bylinky sušené, brambory

Přidat fotografie receptu