Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený jazyk opečený na česneku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 515 kJ /
362 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky32,97 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařený a oloupaný uzený jazyk pokrájíme asi na 1 cm silné plátky. Připravené plátky opékáme na mírnějším ohni po obou stranách v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem. Hlavně dáváme pozor, aby se nepřipálil česnek! Krok 2: Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, polité česnekovým máslem z pánve, pokud je třeba, nakonec přidáme ještě na pánev kousek másla na omaštění přílohy. Pokud podáváme s hranolky, pak přidáme k jídlu i nějaký vhodný oblíbený dip. A podáváme vždy s mísou zeleninového salátu! Krok 3: Sůl většinou není potřeba, uzené jazyky bývají slané dostatečně (vaříme je ale v přisolené vodě, jinak jsou po uvaření bez chuti).

Zveřejněno 23. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk opečený na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0OM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený jazyk opečený na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0OM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

magdalenka: Tak to máte u vás stejné jako my tady:-( Dík a krásný pozdrav :-8:-K

magdalenka: Já mám ráda obojí, otázka je spíš o tom, co člověk sežene . ;-):-8 Ale kdybych si mohla vybrat, tak bych si asi raději koupila několik vepřových uzených jazýčků místo jednoho hovězího. Připadá mi, že mají jemnější masíčko. Ale tady v Čechách se snad už vepřové jazýčky nedělají, člověk je rád, když narazí na ten veliký hovězí plajzák:-D:-D:-D Ale tím nechci říct, že není dobrý, to on zase je! Moc tě zdravím!!!:-K

MamlajdaD: mám dojem, že sporadicky vidím v predaji len údený hovädzí jazyk...
Pekný večer!

JanaDorazinová: Děkuji za komentář a za bodík ! ;-):-8 Zdravím do Orlové!

casino: Dělala jsem dnes k obědu a protže zde takový recept z uzeného jazyka nikde nebyl (nenašla jsem), tak jsem to sem dala. Ale dělala jsem to jako obdobu podle receptu na vepř. jazyky z mojí sbírky receptů (mám jich napsaných v počítči ve Wordu kolem 10000). A je to opravdová dobrota, měla jsem k tomu br. kaši a okurkový salát. :-) Děkuji za komentář a zdravím!

MamlajdaD: Uprednostňuješ hovädzí alebo bravčový jazyk?

Tak vidíš, tohle tady v Orlové fakt vidím málokdy a dala bych si hned <3

"vařený uzený jazyk"
Uzený hovězí jazyk jsem po uvaření dosud na česneku nedělal, ale vepřový na česneku je chutný ať už uzený, nebo neuzený (předem vařený se zeleninou) :yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/841-jazyk-na-cesn...

Tématické fráze:
uzený jazyk s bramboracky

Suroviny:
jazyk uzený, máslo, kmín drcený, česnek

Přidat fotografie receptu