Smaženice z lilku a ředkviček
Klasickou smaženici z vajíček si uděláme na snídani nebo i večeři. Pokud ji však chceme něčím zpestřit, můžeme využít vše, co nám nabízí naše zahrádka. Kousek lilku, pár ředkviček, cibuli. Věřte, že takový pokrm zasytí každého.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 570 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,94 g |
Tuky | 39,74 g |
Vláknina | 8,58 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 18,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, lilek a ředkvičky na kousky. Na zvoleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozvonět i kmín.
Krok 2: Vsypeme nakrájený lilek a ředkvičky, osolíme a dusíme na skus. Můžeme malinko podlít vodou, ale jen mírně.
Krok 3: Vejce rozšleháme se smetanou a vlijeme k zelenině. Mícháme, necháme vejce srazit do požadované hustoty. Smaženici dochutíme pepřem, pažitkou a houbovým kořením. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 24. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smaženice z lilku a ředkviček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zO0O
Moje poznámka
Smaženice z lilku a ředkviček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zO0O
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 16 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 20 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
collins před 4 minutami
Kuřecí gyros
Neregistrovaný před 5 minutami
Šípková omáčka gratte cul
Neregistrovaný před 23 minutami
Zelník na plechu
Neregistrovaný před 24 minutami
Kuřecí čína
Neregistrovaný před 27 minutami
Krémová pórková polévka
Neregistrovaný před 29 minutami
Špenát zapečený se sýrem
Neregistrovaný před 30 minutami
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 36 minutami
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 37 minutami
Lehký těstovinový salát
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
lilek recepty,
smazenice z redkvicek,
smazenice recept,
recepty lilek obrázky,
smaženice z lilku,
top recepty z lilku
Suroviny:
ředkvičky,
lilek,
cibule,
vejce,
česnek,
smetana,
máslo,
koření houbová variace,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
pažitka
Komentáře (6)