Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské sekané řízky v sezamové krustě

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 30 min. + 30 min (druhý den)

30 min. + 30 min (druhý den)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 648 kJ /
2 784 kcal
Bílkoviny250,28 g
Tuky110,71 g
Vláknina8,05 g
Cholesterol 899 mg
Sodík 6,08 g
Sůl14,97 g
Sacharidy192,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer připravíme masovo- sýrovou hmotu (sýr nastrouhat na malých slzách), včetně koření, rohlíků, mléka, vajíčka, mouky. Dáme přes noc do lednice. Krok 2: Druhý den nasypeme sezamové semínko na talíř. Do pánve dáme sádlo a rozehřejeme. Z masové hmoty tvoříme stejně velké koule, položíme na povrch sezamu a přitlačíme, právě tak uděláme druhou stranu. Klademe na pánev po čtyřech ks a zvolna opékáme, aby se propekl i vnitřek. Krok 3: Cottage smícháme s koprem a lžičkou přeneseme na salátovou okurku nebo na brambory. Dozdobíme zeleninovou oblohou.

Zveřejněno 7. 7. 2019

Poznámka autorky janky3

Když jsem zjistila, že nemám strouhanku, rozhodla jsem se použít loupané sezamové semínko a dobře jsem udělala, neboť to posunulo mleté vepřové do šlechtického stavu. Na sádle se nic nepřipalovalo ani nepřepalovalo, a klidně by se mohl výpek použít k omaštění brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské sekané řízky v sezamové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EwOl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské sekané řízky v sezamové krustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EwOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tohle jídlo, i když to sice není klasický "čistokrevný" holandský řízek;-), možná spíš variace na holanďana nebo možná "holandský karbanátek" ale může být velice chutné. ;-):-8 To množství koření je v podstatě na více než kilo surovin (půl kila masa a půl kila sýra a navíc další suroviny) a tak by to nemuselo být přes míru, ale ti, co méně koření budou obezřetnější a asi dají koření méně. Tak bych to viděla já. Jen to chce malinko upravit název a nikdo nebude mít námitky. Jo a ta fotka je moc pěkná a "jedlá" :-8:yes:

V tomto jídle mi přijde zbytečné do masové směsi přidávat mouku, protože maso se sýrem a ostatním se dobře spojí a drží pěkně pohromadě. A pokud by ještě obava byla, tak raději malou lžičku škrobu, Tolik moje zkušenost, ale záleží na každém ;-):-):-K

yanull: Tem škrob mi tam nesedí, moukou jsem to zahustila.:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
holanske řízky, rizky v sezamove strouhance, z 2 l mleka 1kilo sýra, klasicky holandsky rizek

Suroviny:
plecko vepřové mleté, sýr tvrdý, rohlík, mléko, mouka polohrubá, vejce, koření do mletého masa, koření, pepř, sůl, semínka sezamová, sádlo, cibulka lahůdková, brambory, sýr cottage, kopr, pepř, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu