Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s rybízovou pěnou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velikosti nakrájených kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 011 kJ /
5 978 kcal
Bílkoviny98,98 g
Tuky255,75 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 1,91 g
Sodík 603 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy800,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, moučkový cukr, povolené máslo, rum, citronovou kůru, vanilkový cukr, ušleháme do tuhé pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech zašleháváme do těsta. Vypracujeme těsto, které pomocí stěrky dáme na více míst na vymazaný a vysypaný plech, ruce si namastíme olejem a rozmačkáme ho stejnoměrně na plech. Na okrajích ho vymačkáme do výšky 1,5 cm. Těsto posypeme rybízem červeným nebo černým podle toho, jaký máme. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháváme cukr. Dvě lžíce necháme a rozmícháme ho s kakaem a vmícháme do sněhu. Sníh natřeme na těsto s rybízem. Krok 3: Koláč dáme do předehřáté trouby na 180°C do středu a pečeme 40 minut. Krájíme ho studený a krájíme opatrně, aby kůrčička sněhu moc nepopraskala. Rozměry pekáčku jsou 38 x 38 cm.

Zveřejněno 8. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rybízovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5PnX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rybízovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5PnX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kolac s pěnou, krehky kolac s rybizovou perinou, kolač s penou, kakaový koláč s rybízem a sněhem, koláč s červeného rybízu bez prášku do pečiva

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, rum, kůra citronová, prášek do pečiva, mouka hladká, rybíz, bílek, cukr moučkový, kakao

Přidat fotografie receptu