Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný pstruh v alobalu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie135 kJ /
32 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně velký stroužek na 1 na porci, menší třeba dva na každou rybku. dáme na chvíli do chladu, třeba i do mrazáku, pokud připravujeme ryby předem doma. Krok 2: Pak pstruhy oškrábeme, omyjeme a silně pokapeme citrónovou šťávou I v dutině břišní), posolíme (malinko více, ryby to potřebují) a posypeme zevně i uvnitř kořením na ryby. Připravíme slaninu a do boku ryby z obou stran uděláme 2-3 hlubší šikmé zářezy. Do břišního otvoru a do zářezů vložíme vždy přiměřeně velký kousek anglické slaniny a kousek ochuceného másla. To je vše . Krok 3: Pak už každou rybu jen položíme na olejem potřený kus alobalu, pečlivě zabalíme (aby nevytekla šťáva a grilujeme z každé strany asi 10-15 minut – podle velikosti ryb.

Zveřejněno 9. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný pstruh v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k1Qv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný pstruh v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k1Qv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

pstruh samozřejmě drobné šupinky má, ale není potřeba ho škrábat, protože jsou stravitelné. Pstruha je spíš potřeba odslizit, což někdo dělá tak, že ho prostě oškrábe nožem. Já ho posolím a otřu kuchyňskou papírovou utěrkou (ne těmi nejlevnějšími), opláchnu a je to. Ale opravdu ho někdo škrábe, v diskuzích na rybářských forech tvrdí, že kůže pak není tolik cítit rybinou a je chutnější, já to nezkoušela:-)

Lenunka: Přesně tak!!

Zobrazit 2 starší odpovědi

Kapor je supinac, preto sa supiny odstranujy, ale pstruh bepatri medzi supinate ryby, na kozi nema supiny, jeho koza vylucuje mazlavy hlien, ten sa umyje, ale nema supiny, takze niet co odstranovat.

Eja57: To každý podle svého, já dávám koření na ryby.:-8 :-D

Eja57: To každý podle svého, já ho škrábu.:-8

MamlajdaD: jasně:-K
Proto taky nekomentuji, proč na tak skvělou rybu jako je pstruh kromě citronu a česneku( a anglické slaniny) dávat koření na ryby....

Proč ŠKRÁBAT pstruha:-O

casino: pane vachmajstr, oni jsou hlava.... ale vážně, super důkaz, že pstruh JE šupinatá ryba:yes:
A řadí se mezi lososovité...
Ale nicméně i tak pstruhy ( není jen jeden) neškrábu a nikdy mne to ani nenapadlo, křupavá kůže a jemné maso uvnitř...

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
pstruh v alobalu, grilovaný pstruh v alobalu, pstruh na grilu v alobalu, grilovaný pstruh, jak sa péče pstruh, pstruh grilovaný, pstruh škrábat šupiny, skrabat pstruha?, škrabat pstruha, šupiny pstruha, škrábat šupiny u pstruha?, pstruh škrábat šupiny ?, ma pstruh supiny?, pstruh recept v alobalu, pstruzi v alobalu, supiny u pstruha, pstruh alobal recept, recepty na grilované pstruhy, pstruh se škrabe, škrábe se pstruh?

Suroviny:
pstruh, máslo, česnek, šťáva citronová, olej, sůl, koření na ryby, slanina anglická, alobal

Přidat fotografie receptu