Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 737 kJ / 1 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 101,07 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme podélné plátky, překrájíme je případně na požadovanou délku a posolíme, sůl dobře s cuketou promícháme. Velice záleží na tom, aby plátky cukety byly opravdu hodně tenké, lépe se proleží a zkřehnou. Necháme odležet, slijeme vodu, prosypeme kořením, cibulí, případně trochou soli, dobře promícháme, vložíme do vhodné nádoby, třeba do zavařovací sklenice a zalijeme olejem.
Krok 2: Uchováváme v chladničce, konzumujeme proleželé. Jak dlouho necháváme proležet, záleží na tom, jak jemně je cuketa nakrájená, já chodila ochutnávat už asi od pátého dne. (Důležité je cuketu nakrájet opravdu na velmi slabé plátky, lépe se proleží, já jsem vždycky krájela na WS-struhadle a nemělo to chybu.)
Krok 3: Velká vychytávka: Dobré je přimíchat i 1-2 pravé matjesy, pokrájené na menší dílky a zamíchat do tohoto cuketo-matjesového salátu. Pak je chuť salátu opravdu "matjesová"!
Zveřejněno 12. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z cukety - výtečné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G065
Moje poznámka
Matjesy z cukety - výtečné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G065
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 11 minutami
Plněné ořechy
Handour před 22 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 47 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 55 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
matjesy z cukety,
chutne a dobre matesy s cukety,
matjesy s cukety,
dá se použít přerostlá cuketa?,
matesy z cukety,
recepty na rybí matesy,
matjesy,
cuketove matjesy,
nej cuketove matjesy,
top matesy z cukety
Suroviny:
cuketa,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
Komentáře (2)