Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená slepičí koule

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži z očištěné syrové slepice na zádech nařízneme a opatrně ji stáhneme, aby se nenatrhla nebo neprořízla. Obzvláště stehna opatrně dokola vyprostíme, není to nic těžkého, jen je potřeba trochu opatrnosti. Hotové to je za pár minut. Krok 2: Pak slepici vykostíme a maso umeleme (ořezané kosti použijeme na polévku). Přidáme vejce, trochu hladké mouky, osolíme a okořeníme podle chuti. Kůži sešijeme bílou nití a necháme jen otvor na naplnění. Kůži naplníme a zašijeme zbylý otvor. Slepici dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme a v zakryté míse upečeme. Poléváme několikrát výpekem. Podáváme s bramborem a se zelím. Krok 3: Je to výtečné, pouze místo zázvoru jsem dala jako "koření" kousek prorostlého uzeného bůčku a semlela se slepičím masem. Také můžete okořenit oblíbenou směsí koření a pod.
Také kůže se zdá být příliš velká, ale ta mletá nádivka v kůži při pečení dost nabude.
Ke konci pečení můžeme přidat do pekáče nějakou zeleninu podle vlastního výběru, pokrájenou papriku, rajčátka, pórek, cuketu atd., pak ale vynecháme při podávání zelí a podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 19. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená slepičí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y86A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená slepičí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y86A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásny recept! Náhodou som natrafila...spomínam na autorku...chýba.

hospodyně: Děkuji za hezký a užitečný komentář, ;-):-8 určitě se bude někomu hodit. :yes::-D Ještě jednou dík a zdravím!:-K

:-K Kůži lze plnit i směsí na sekanou. Zakrytou jen zapeču krátce, poté už peču odkryté za častého přelévání výpekem. Kůžička se vypeče do papírova dočervena. Opatrně obracím, aby se neprotrhla. Je to fakt dobré.

Tématické fráze:
pečená slepičí kuze

Suroviny:
slepice, vejce, mouka hladká, pepř, zázvor, sůl

Přidat fotografie receptu