Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melanzane alla parmigiana - lasaně z lilků

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

5jideldenne 5jideldenne

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 199 kJ /
287 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky24,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Krok 2: Lilek nakrájejte podélně na silnější plátky - viz. foto, osolte a nechte důkladně vypotit, min. 30 min. Poté osušte. Krok 3: Nakrájíme mozzarelu na plátky a do pečící mísy vkládáme vrstvy: sugo z rajčat, pak lilek, mozzarela a končíme sugem, které posypeme parmezánem. Pečeme při 180 stupních dozlatova.

Zveřejněno 20. 7. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melanzane alla parmigiana - lasaně z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Q6O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melanzane alla parmigiana - lasaně z lilků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Q6O

Marie

Komentáře (6)

casino: Můje je výborný, lilky jsou skvělé :-)

bofinka:
No, nejen Italové, že :yes::-)

5jideldenne:
Jak " super tip,..."
Původní rcp je grund :-!
Spíše vaš postup je tip :-)
Nevím ale, zda :yes: či :no:
***
Vlastně vím:-)
Zrovna dnes budu opakovaně dělat cosi na způsob https://www.toprecepty.cz/recept/40156-kadlikovy-p...
viz komentář 3. 10. 2015 19:51:09 :-K

bofinka: super tip, tak to také zkusím

Italove delaji s predem tepelne upravenym lilkem. Bud ho osmazi, nebo predem ugriluji. Ja osobne ho nakrajim na platky, ktere potru lehce steteckem olivovym olejem a opecu na kvalitni panvi.
Kazda vrstva lilku se potre omackou, sype parmezanem, mozzarellou a proklada listky cerstve bazalky.

Upravila jsem to:-) Já se zaměřuji zejména na nákup kvalitních lilků, pak je jedno zad je velký nebo malý. Podle mě se chuť kazí tím, když lilky nejsou čerstvé: Cuketa může být i samostatně, ale Italové to dělají s lilkem... doufám, že tu zase nenajdeme nějakou kahudu:-)))

:yes: na dvě porce asi lilek trochu větších rozměrů - já vždycky se snažím ulovit malé lilky, přijdou mi chutnější.
Dovedu si i představit zkombinovat lilek a cuketu...
Ale zcela jistě vyzkouším a bude mi to chutnat:-K

Tématické fráze:
parmigiana recept, lilek recepty, lasagne z lilku, lilky se sugem, lilkové lasagne parmigiana, jídla z lilku

Suroviny:
lilek, sugo, sýr mozzarella, parmazán

Přidat fotografie receptu