Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová žebírka s hřiby

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 083 kJ /
259 kcal
Bílkoviny9,57 g
Tuky0,79 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy49,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Masitá žebra nebo nízký bůček opereme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a dáme na pekáč, který můžeme vymazat sádlem (je-li maso málo tučné). Potřeme nebo posypeme česnekem, dávám na jedno masité žebro nejméně 3 středně velké stroužky českého česneku. Nakonec posypeme maso na slabá půlkolečka nakrájenou cibulí. Krok 2: Podlijeme asi 1 - 1,5 dl vody, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem (který pečlivě přitiskneme okolo pekáče) a pečeme asi ¾ hodiny při teplotě 190ºC. Pak maso odkryjeme, přidáme do výpeku tvrdé houby – malé necháváme vcelku, trochu větší půlíme nebo čtvrtíme. Krok 3: Pečeme ještě asi 20 minut, většinou už nepodléváme, houby pustí tekutiny dost. Maso během pečení neotáčím (kvůli česneku a cibuli), jenom po odkrytí pečlivě a často přelévám výpekem a hlídám, aby se náhodou česnek nebo cibule nepřipálila. Krok 4: Podáváme s bramborami, hodí se vařené, šťouchané, kaše apod., nebo jenom s tmavým chlebem. Zeleninový salát nesmí chybět.

Zveřejněno 21. 7. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Jídlo je to opravdu jenoduché na přípravu, ale výsledek stojí za to, náramná ňamka.

Zdroj - recept, kdysi přinesl od hostinského "Žvanila" můj muž. Trochu jsem ještě upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová žebírka s hřiby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová žebírka s hřiby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

JanaDorazinová: To se časem poddá, někde koupíš.;-):-D. Tak zdravím! :-K

MamlajdaD: houby mám, ale momentálně asi ne žebro ;-)

JanaDorazinová: Jani, jestli budeš mít houby, zkus ten recept, taky jsem mu ze začátku nevěřila.:-O Pak nám moc zachutnal. Jednou jsem dala ochutnat porci sousedovi, (oni mně s jeho ženou nosili houby), a ten soused mně pak za tu ochutnávku před ženskými na lavičce políbil ruku, jak to prý bylo dobré. ;-):-D Kdo rád houby, tak si pochutná;-):-8. Moc zdravím!:-K

Žebra běžně peču, ale bez hub. Jinak už bych ti tady přidala foto ;-)

Tématické fráze:
vepřová pečeně na hribech, pečené vepřové maso s hřiby, hriby recepty, žebra na hribech, pekáč se zeleninou a hřiby, vepřové na hribech

Suroviny:
žebra, kmín drcený, česnek český, cibule, houby, sádlo

Přidat fotografie receptu