Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaná tlačenka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vaneska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme mouku, vajíčko rozšlehané s mlékem a strouhanku Vezmeme tlačenku, obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance a znovu ve vajíčku a ve strouhance. Krok 2: Když máme obaleno, tak na pánvi rozpálíme olej a rychle osmahneme z obou stran. Příloha: brambor nebo zeleninový salát.

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qwl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

pro všechny podivující se - samozřejmě, že se tlačenka rozteče, ale to přece i sýr, když děláte klasiku smažák, proto je třeba udělat dvoj obal, jako u sýra...;-)

Prpcek:
No, buďto se ta tlačenka jen rafinovaně tvářila... ááá nééébo jste něco udělal blbě, což je pravděpodobnější :-D
Měl jsem tu jedinou větou napsaný rcp http://www.labuznik.cz/recept/smazena-tlacenka-tak... ale jako typický podobňák jsem ho nechal anihilovat...:-))

Neodolal jsem a vyzkoušel. Z tlačenky, která za studena vypadala dobře, vyteklo na pánvi tolik rosolu, že smažení přešlo v dušení. Třeba to bylo tlačenkou, ale znovu to zkoušet nebudu. :no:

Při tomto receptu jsem si vzpomněla,jak mi kamarádka ze Slovenska posílala zabíjačku v konzervě.Já myslela,že je to polévka tak jsem to rozehřála až pak jsem na druhé straně plechovky zjistila,že to byla tlačenka.Neumím si představit,že bych ji teda obalila,ale když jsme to mohli mít jako polévku,proč ne jako řízky.:-K

Ivčo - měla jsem tlačenku hodně libovou, je to vidět na fotkách. A na fotce řezu hotového pokrmu je vidět, jak je ten okolní rosol rozpuštěný a vsáklý zevnitř do trojobalu, který byl samozřejmě dvojitý. Ke konci smažení to na jednom místě povolilo a trochu si zasyčela - potvora :-D:-D:-D
Jak to chutnalo nemám ponětí, protože jsem to nejedla, ale manžel si to pochvalovat (viz. komentář dole).;-)

Musím přiznat, že tohle určitě zkoušet nebudu.
Nedovedu si představit, že se v trojobalu zahřátá tlačenka nerozteče. Pokud je ovšem skutečně poctivá. Jednou jsem zkoušela rozmrazit tlačenku v mikrovlnce, a byť na poloviční výkon (400 W), po chvíli jsem měla zabíjačkovou polévku. Ale to byla naše domácí tlačenka ;-)
Popravdě, mně v dvojitém trojobalu vyteče i sýr... :-D

Výborné,výborné.Recept znám již dlouho a dnes jsem jej poprvé ochutnal.Musím přiznat,že jsem překvapen novou chutí tlačenky(světlé):yes::-!:-!
Jako příloha použit recept Brambory na psa a tímto se z toho stala přímo mana nebeská:-8:-D
Tonda - u Papriky na dobré večeři

Nic proto novému receptu. Včera večer jsem měl tlačenku (krvavou i světlou) s cibilí a octem. Ale tady bych snesl fotečku, abych měl lepší představu a mohl bych dát bodík. Jinak jsem dost nedůvěřivej. Ale bral bych to. Václav.

Tématické fráze:
tlačenka v trojobalu, smažená tlačenka, tlačenka recept, domaci tlacenka, polévka z tlačenky, tlacenka, zabíjačková tlačenka, pokrmy z tlacenky, rizek z tlacenky, tlacenka jako rizek, polévka s tlačenky, domácí tlačenka recept, recept na tlačenku, jak rozmrazit tlacenku, řízky z tlačenky, recept na světlou tlačenku, krvava tlacenka, světlá tlačenka, obaloená tlačenka, tlačenka světlá

Suroviny:
tlačenka, mouka hladká, vejce, strouhanka, mléko, olej

Přidat fotografie receptu