Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové bramboráky

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 445 kJ /
584 kcal
Bílkoviny22,12 g
Tuky8,82 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy98,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nastrouháme žampiony na jemném struhadle (nebo rozsekáme v tyčáku)
Nakrájíme špek na kostičky, dáme do pánve, necháme rozpustit, přidáme žampiony a dusíme, aby se vypařila voda. Přidáme kmín - umocní houbovou vůni. Krok 2: Mezitím připravíme bramborákové těsto - nastrouháme brambory (vymačkáme z nich vodu), česnek, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a podušené houby i se špekem. Zahustíme moukou. Krok 3: Smažíme na oleji, usmažené necháme okapat na ubrousku. Krok 4: Podáváme se zeleninovými saláty, čerstvou zeleninou, zelím, podle chuti. Můj manžel je má nejraději s tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 27. 7. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Pokud máte jako já nové brambory, přidejte na toto množství asi 1 pl solamylu.

Žampiony je lepší podusit, pokud by se strouhaly přímo do těsta, mohly by pustit při smažení vodu a bramboráky by se mohly rozpadat. Dají se použít i lesní houby, ale nějak letos nejsou :-(

Bramboráky se žampiony jsem tu nenašla, jen klasické plněné houbovými náplněmi, tak si dovoluji přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1Rr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v1Rr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Lenunka: Magdalenko,bylo to trošku voňavější;-)Vyzkoušela bych to také se žampiony,ale měla jsem trochu hříbků a pro dva by to na smaženici bylo málo:-8

Anna Kocikova: Drahuško, moc děkuji za vyzkoušení, těší mě, že chutnalo:-), no hříbky jsou o několik levelů výš než žampiony, to musela být dobrota :-K:-K:-K

Díky za recept na vylepšené bramboráky,pochutnali jsme si:-*:-KPoužila jsem tvrdé lesní hříbky a na zahuštění pouze solamyl:-)

<3<3<3

Eja57: přesně tak, na tom špíčku s kmínem to voníííí :-Q, jen se musí opatrně s česnekem, aby to moc nepřebil, dávala jsem stroužek na porci :-K
no já měla taky žampiony, a nevěděla, co s nimi, tak jsem experimentovala:-D

Nastrouhání nepodušených žampíků rovnou by hlavně změnilo chuť, v takovou nijakou...
Jak víš, že tu mám vaničku žampionků:-O

Tématické fráze:
bramborák se žampiony, bramborák se zelím a žampiony, žampionove bramboracky, solamil bramborák, žampionové bramboráky, bramborak se s žampiony, žampionové recepty, žampiony nastrouháme

Suroviny:
brambory, žampióny, špek, kmín mletý, majoránka, pepř, sůl, česnek, vejce, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu