Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilovaná rajčátka

Tento lahodný a praktický způsob uchování rajčat zachovává jejich čerstvost a šťavnatost po celý rok. Ideální jako přísada do omáček, polévek, salátů nebo jako chutná příloha.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 840 kJ /
440 kcal
Bílkoviny9,25 g
Tuky2,18 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,00 g
Sacharidy87,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčátka omyjeme a větší plody překrojíme na polovinu. Dáme je do mísy, přidáme sůl, cukr, všechno koření a ocet. Krok 2: Vše promícháme a rozdělíme do sklenic. Pokud rajčata pustí málo šťávy, doplníme je ve sklenici převařenou horkou vodou. Krok 3: Uzavřeme pevně víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Sterilovaná rajčata - jak si uchovat úrodu na zimu

Zveřejněno 27. 7. 2019

Poznámka autorky MiskaM

Zavařená rajčátka můžeme použít na rajskou polévku nebo do omáčky. Z jedné dávky jsou asi 3 sklenice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaná rajčátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xg8r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilovaná rajčátka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xg8r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
zavařená rajčátka, recepty z rajčat, sterilování rajčat, zavařená malá rajčátka, zavařená cherry rajčátka, sterilované papriky, sterilované papriky, paprikové rajče, jaký nálev na rajčatka cherry, recept na zavarene cherry rajcatka, cherry rajčátka ve sladkokyselém nálevu recept

Suroviny:
rajče, sůl, cukr, bobkový list, koření nové koření, pepř, tymián, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu