Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 391 kJ / 1 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,62 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 88,49 g |
Postup přípravy
Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme. Když se sýr začne rozpouštět, posypeme krajíčky usekanými ořechovými jádry nebo je ozdobíme plátečky kůry zbaveného citronu a lžičkou kompotu. Krok 2: OBALOVANÁ VEKA:
Tvaroh s cukrem smícháme a našleháme tak, aby se dal mazat na plátky veky. Dva plátky vždy spojíme namazanou stranou k sobě, namočíme do mléka a obalíme ve strouhance. Smažíme na mírném ohni dorůžova.
Tohle jsem nezkoušela, přidávám jen jako možnost. Krok 3: OBALOVANÉ SLADKOSTI:
Ztvrdne-li nám např. vánočka, mazanec, vdolky nebo jiné pečivo, nakrájíme je na plátky silné půl až jeden cm, potřeme marmeládou, přilepíme k sobě, obalíme ve vejci a strouhance jako řízek a osmažíme. Silně pocukrujeme z obou stran moučkovým cukrem a podáváme k čaji nebo ke kávě. Krok 4: OVOCNÝ SENDVIČ:
Základem je ovocné pěnové máslo: 40 % másla, 40 % ovoce (jahod, meruněk, višní, jablek, banánů, borůvek, malin...) a 20 % medu. Vše důkladně vyšleháme do pěny a dáme vychladit do chladničky. Natíráme na plátky toustového chleba a vždy mezi dva vložíme plátek jiného ovoce (ananasu, jablka, hrušky, melounu a pod.) Vhodné jako snídaně nebo k odpolednímu čaji. Krok 5: OVOCNÝ TOUST - pro dětské pohoštění:
Toastový chléb opečeme, potřeme Lučinou, pokapeme medem a ozdobíme kousky ovoce.
Zveřejněno 30. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené toasty a chudí rytíři na sladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1XK
Moje poznámka
Smažené toasty a chudí rytíři na sladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o1XK
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 20 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno 29. 1. 2025 11:30
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči do trouby
Neregistrovaný před 3 minutami
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Neregistrovaný před 3 minutami
Křenové zelí
Neregistrovaný před 5 minutami
Dort Jadran
Neregistrovaný před 9 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Neregistrovaný před 12 minutami
Karbanátky alla hamburger
Neregistrovaný před 13 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Neregistrovaný před 17 minutami
Pivní polévka
Neregistrovaný před 19 minutami
Švýcarské rösti
Neregistrovaný před 19 minutami
Roláda z kuřecích prsou
Neregistrovaný před 24 minutami
Tématické fráze:
tousty na sladko,
toasty na sladko,
veka na sladko,
obalovaná veka s tvarohem,
smazeny toustový chleba na sladko,
toust na sladko,
smažené strouhané jablko,
toastový chléb na sladko,
toastový chleba na sladko,
vánočka smažená obalovaná,
toasty na sladko banam,
smazenka na sladko,
smažené tousty,
toust na sladkosti,
tousty nasladko,
smaženky na sladko,
chudi rytiri recept,
klikvovy kompot,
obalovani v mleku a vejci na sladko,
recept na chudyho ritire
Suroviny:
veka,
máslo,
jablko,
sýr plátkový,
sekaná,
veka,
tvaroh,
cukr moučkový,
mléko,
strouhanka,
olej,
pečivo,
marmeláda,
vejce,
strouhanka,
cukr moučkový,
olej,
chléb toustový,
ovoce,
máslo,
ovoce,
med,
chléb toustový tmavý,
lučina,
med,
ovoce
Komentáře (4)