Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené řízky z bůčku

Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale šťavnaté. Hlavně je nezapomeňte dopředu naložit.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

množství podle počtu porcí

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Lehce zakápneme olejem a necháme dvě hodinky v pokojové teplotě, klidně i přes noc. Krok 2: Na prkýnko dáme strouhanku a bůček na ní naklepeme. Rozšleháme vejce s hořčicí. Krok 3: Naklepaný a obalený bůček máčíme ve vejcích a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Krok 4: Smažíme pozvolna do zlaté barvy z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme s bramborovým salátem a nebo různě upravenými bramborami.

TIP: 20 receptů na bramborové saláty

Zveřejněno 22. 8. 2019

Poznámka autorky mika59

Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť...teda podle mne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řízky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1YJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené řízky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1YJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::yes: skvělé - řízky z bůčku jsme dělávali když ještě stál 20 Kč /1 kg a už se na ně skoro zapomnělo, je dobré ty staré recepty připomínat, díky za to :-K

magdalenka: To mám radost, taky nám chutná. Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku:-K:-K:-K

Chválim! Bola to u nás premiéra, nikdy som nesmažila rezne z bôčika, akosi som mala rešpekt alebo nejakú nedôveru. Mäso s olejom (naozaj krásne chudé) som nechala odležať cez noc, smažila som pomaly. Veľmi jemné a chutné. Prikladám foto ako dôkaz, ďakujem za recept a zdravím!

Krkovicku zboznuji na vsechny zpusoby- jsm msnej dedek, preji hezky den.:yes:

Miladko,obrácené řízky máme moc rádi:-Qdělala jsem je už i z kuřecího i krůtího masa,ale z bůčku by mě to nenapadlo:-8Z toho máme rádi klasiku v trojobalu:yes:Díky za fajn recept:-K:-)

Simona Skolakova: Kdysi, když jsme ještě měli zahradu a možnost grilovat, tak jsem takhle podobně nakládala naklepané plátky bůčku (jasně, že bez trojobalu;-)), jen nějaké koření, citr. šťáva a olej, síla plátku stejná, jako bych krájela řízky. Když se zkazilo počasí, tak jsem maso opékala doma, buď na pánvičce nebo v troubě pod grilem. Ale díky naložení maso zkřehlo a nebylo tvrdé. Tak tohle - naložené spíše přes noc - by snad také mělo změknout, asi to chce opravdu pozvolnější propékání. :-8:yes: Tolik moje zkušenost. ;-) Myslím, že tento recept v trojobalu si žádá hodně libový bůček (doma říkáme z legrace "light bůček":-D). Zdravím!:-K

Bůček mám ráda, má svojí specifickou chuť. Před časem jsem zkusila nějaké řízky z bůčku a vůbec mne nenadchly, nechutnaly mi. :-( Jaký to byl recept si nepamatuji.) Ale ještě jim na základě tohoto receptu dám jednu šanci a zkusím. ;-):-8 Ale asi je opravdu nechám odležet přes noc, aby maso zkřehlo;-):-D Určitě budou dobré, když jsou od takové renomované kuchařky jakou je mika59!;-):-D Nebude to hned, ale až přijdou na řadu, tak sem výsledek napíšu. ;-):-K

Já jsem si vždy myslela,že z bůčku řízky musí být tvrdý,nikdy jsem neměla odvahu to zkusit,ale jak vidno lze to;-)

Tématické fráze:
obrácené řízky, obrácený řízek, recepty z bůčku, obrácené řízky z krkovice, řízek z bůčku, rizky z bucku, obrácený bůček, obrácené bůčkové řízky, obraceny rizek z bucku, vepřové řízky z bučku, obrácený řízky z bůčku, obracene smazene na řízky, obraceny trojobalu, smažené řízky v obráceném v trojobalu

Suroviny:
bůček, česnek sušený, olej, sůl, pepř mletý, vejce, hořčice, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu