Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s česnekem a zelenou petrželkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie548 kJ /
131 kcal
Bílkoviny5,20 g
Tuky0,51 g
Vláknina7,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupané lilky omyjeme, osušíme, odkrojíme stopku a podélně je nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obou stranách potřeme olejem a opékáme na grilu asi 3 minuty z každé strany. Krok 2: Grilované lilky osolíme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, posypeme nakrájenou petrželovou natí a jemně nakrájeným česnekem. Krok 3: Můžeme je konzumovat ihned za tepla, ale ještě chutnější jsou, necháme-li je odležet asi 2 hod. v lednici. Podáváme je i jako studenou přílohu k masům nebo jako salát.

Zveřejněno 24. 8. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Lilky můžeme grilovat i doma v troubě, nebo opéct na pánvi (s nepatrným množstvím oleje).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s česnekem a zelenou petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p1Or

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s česnekem a zelenou petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p1Or

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lilek s česnek

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, ocet vinný, petrželka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu