Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 153 kJ /
753 kcal
Bílkoviny33,53 g
Tuky43,81 g
Vláknina25,88 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy44,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a zasypeme paprikou. Rychle osmahneme, pak trochu podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme. Krok 2: Když jsou lišky skoro měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu, pak lehounce zaprášíme moukou, promícháme,
zalijeme smetanou a provaříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a vypneme. Krok 3: Na lžičce oleje usmažíme z vajec volská oka.
Toustový chléb opečeme nasucho nejlépe v topinkovači.
Na talíř dáme hotové houby, přiložíme volské oko a přepůlený toustík.

Zveřejněno 1. 9. 2019

Poznámka autorky Angel 666

Recept jsem našla v kuchařce Houby v kuchyních světa z roku 1981

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Aq4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lišky po maďarsku podle receptu ze staré kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Aq4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z lišek, recept na lišky, lišky recepty

Suroviny:
houby lišky, cibule, sůl, pepř, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana na vaření, petrželka, vejce, chléb toustový, olej

Přidat fotografie receptu