Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švejžužu po česku

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 181 kJ /
282 kcal
Bílkoviny8,78 g
Tuky3,81 g
Vláknina15,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,30 g
Sacharidy51,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme. Krok 2: Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Zveřejněno 3. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejžužu po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n30Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejžužu po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n30Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jolana123: Moc děkuji za zprávu :-K a hlavně jsem ráda, že vám jídlo chutnalo, mám velkou radost! :-8 Přeji hlavně pevné zdraví! :-K:-K:-K

Výborný recept, vařila jsem ho už 3x a všem moc chutnalo , díky za něj :yes:

MamlajdaD:
Píšete rychlé jídlo?:-O
No a jak dlouho se tedy dělá :-?
Škoda, že jste změnila postup tepelné úpravy...
Ano, v podstatě se původně jedná o minutkové jídlo, ale ve vašem podání ("Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa)" jde o přípravu časově násobně delší. No a při použití PLECE nebo KÝTY je vliv masa na krátkou dobu přípravy zanedbatelný :-)

casino: Děkuji za komentář. Že se vám recept nelíbí, na to máte právo. Možná, že se nelíbí ještě pár dalším lidem. Ale je to dobré, pikantní, levné a rychlé. Jako večeře se to určitě bude někomu hodit! Zdravím!

"Švejžužu po česku"
No, tady si může každý bez uzardění zvolit název receptu podle vlastní fantazie 8-(
Mám tuze rád čínskou kuchyni a vždy mě až k slzám dojímají pseudorecepty, byť mají v názvu alibistický dovětek "po česku" ;-(

Tématické fráze:
svejzuzu, švej žužu, vepřové švejžužu, svejcuzu, zvejžužu, švejžužu recept, čvej žužu, sveizuzu, cina svejzuzu, recept na švejžužu, čínské jídlo švejčužu, svei zuzu, svejcouzu, švejžužu veprove, svejsuzou, šwej žužu, jak se dela svejzuzu, domaci zvejzužu, vepřové nudličky svejžužu, vepřové maso sveizuzu

Suroviny:
cibule, olej, maso vepřové, pepř, glutasol, paprika sušená sladká, koření grilovací, koření kari, hořčice, kečup sladký, česnek, omáčka sojová, omáčka worcesterová, koření chilli

Přidat fotografie receptu