Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček na bramborách

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 (podle hladu)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 705 kJ /
3 276 kcal
Bílkoviny330,00 g
Tuky101,50 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 890 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy244,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži na bůčku nakrájíme na proužky (kostičky), posolíme posypeme kmínem,
brambory nakrájíme, třeba na čtvrtky, a posolíme. Krok 2: V pekáči rozehřejeme sádlo, nasypeme brambory, na ně položíme bůček kůži dolů, mírně podlijeme vodou (vývarem), a dáme přikrytý pekáč do rozehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinku. Krok 3: Koukneme se do pekáče, v případě potřeby podlijeme a bůček otočíme kůží nahoru a dopékáme při teplotě 220 °C už bez přikrytí, až je kůrčička dozlatova upečená.

Zveřejněno 7. 9. 2019

Poznámka autora pavelk

To je základní verze. Kdo má rád různá koření jako majoránku, tymián, grilovací koření a podobně.... může přidat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZLx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček na bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZLx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

:yes:

Dělám podobně - z vykostěného libového bůčku, jen ještě mezi brambory sypu oloupané stroužky česneku vcelku a někdy i větší kusy mrkve - ta "podestýlka" je skoro lepší než to maso:-D
Bramborám se udělá při pečení na povrchu taková jemná "krusta" a ani 90 minut jim nevadí - chce to aspoň tu hodinku s nimi nic nedělat, nepromíchávat, prostě nechat je být...stejně dělám i kuře...

JanaDorazinova: Kupodivu brambory nebyly rozvařené a pokud je maso z mladého kusu, není nutné péci déle. P.S. Když děláte, například francouzské brambory, máte je také rozvařené?

Nevím, nejsou ty brambory pak rozvařené? Bůček bych asi pekla déle, než brambory

Tématické fráze:
bucek, bucek recepty, recepty z brambor, bůček recept, recept bůček, top recepty bůček recept, kůže z z bůčku, bucek s bramborami, kolumbijske drogove kartely filmy

Suroviny:
kost, brambory, sůl, kmín celý, pepř, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu