Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky z remosky II

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tom.palda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 545 kJ /
3 715 kcal
Bílkoviny148,74 g
Tuky337,10 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 496 mg
Sodík 608 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme sádlo a na něj dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ni dáme na kostky nakrájený bůček, trochu podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a dvě hodiny pečeme v remosce, až je maso měkké. Krok 2: Občas podlijeme (podle potřeby) a promícháme, ať se maso shora nespálí. Krok 3: K výpečkům je vhodné zelí a bramborový knedlík.

Zveřejněno 10. 9. 2019

Poznámka autora tom.palda

Recept je jednoduchý a je určený pro ty co nemají odvahu, nebo si myslí, že to nejde udělat v remosce, nebo nemají troubu jako já. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky z remosky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o5rk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výpečky z remosky II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o5rk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Koukám, že se tu rozvinula debata o tom, co je remoska a co pečenka. Lidi, neblázněte, jde o recept a kdo umí jen trochu vařit, tak v tomhle se nešťourá, tato diskuse patří jinam, jak už tu bylo napsáno. Já výpečky umím, jen jsem se podívala a nestačila jsem se divit. Všechno v pořádku, mám jen dvě menší připomínky. První je, že pokud se peče v té nové s nepřilnavým povrchem, není třeba vůbec podlévat, maso pustí šťávy dost a chceme péct a ne dusit. Doba pečení je cca 1 - 1,5 hodiny, ty dvě je opravdu hodně, maso pak "nitkuje". Druhá, pokud dělám z bůčku, nepřidávám už sádlo, z bůčku se ho vypeče dost. Jinak recept úplně v pořádku, já tedy dávám z koření sůl, kmín a pepř - dost. Vařím už poctivých 50 let. Bohužel všechny hliníkové remosky mi odešly a musela jsem koupit novou s nepřilnavým povrchem, ale peče stejně dobře. Jen to s ní umět. Všem dobrou chuť.

cathleen: To není pečenka, ale elektrická víceúčelová pánev Eta 1160 - mám ji také. Pečenka byla trochu jiná ;-)

Zajisté jsme si ujasnili více věci, aspoň já ano.. :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

tom.palda: I ta "remoska originál" je obchodní název nové vyráběného produktu, který ti budou v Datartu nabízet. Je "remoska" bez jakýchkoliv přídomků - a ta peče tak, jak píšeš, i ta stará, i ta nová. Ty báječné výpečky jsou nepochybně pečené ve starším typu, takovém, jaký mám i já a nikdo mi nevysvětlí, proč ta stará hliníková je mnohem lepší než ty nové teflonové:-8
Pokud v komentáři mluvila Cat o "klasické", tak jen proto, aby ji odlišila od těch různých pečenek a elektrických pánví - a v komentáři oproti názvu to má toto upřesnění logiku.
Myslím, že je jasné, kde vznikl problém, který tě tak popudil;-) - Tejaja se přehlédla a svou radu v komentáři 11.9. ve 20.33 směřovala na tebe místo na ten druhý recept, který sice mluví o remosce, ale o remosku nejde.
Tak jsme si to snad vysvětlili:-), pokud chcete o remosce dále diskutovat, budu muset komentáře přesunout jinam:-(

<3 to je dost dobrý.. Levá je ta co jí používaji a nazývají lidé kteří neznají nebo neví jak vypadá ta pravá, tá originální...:-):-):-):-):-):-K:-K:-K:-K:-K

tom.palda: :-D spíš "klasická". Slovo "pravá" mi nabízí otázku, která remoska je tedy ta "levá"? :-D Každopádně pravda je v té informaci o ohřevu - pouze remoska ohřívá (peče) svrchu.

cathleen.: ano ale jde hlavně o to, že a to tady někdo nějak nechce pochopit co se snažím říct, že pečenka(tá z receptu o kterém se tady bavíme) od ety pracuje na jiném principu ohřevu(což je patrné z fotek u receptu)a to, že peče zespoda jako jakákoli jiná pánev.. "Remoska" oproti tomu, ať už jí vyrobil kdokoli peče na jiném principu a to shora za pomoci rozvádění tepla po stranách a na dno nádoby.. A teď mám tedy dotaz, jaký je rozdíl, mezi tím, že ty nazveš remosku "klasickou" a já "pravou" . Já totiž osobně taky neznám "klasickou" remosku je jen Remoska originál... Tak a teď babo raď..No asi nejlépe by nám to osvětlili odborníci... a to my tady nejsme.. Ti pracuji v Datartu a smějí se...:-):-):-):-):-):-)

tom.palda: tahle "remoska" od Ety (z receptu Výpečky z remosky 1) se jmenuje pečenka ;-) - měla ji i moje babička. Na klasickou remosku nedám dopustit stejně, jako třeba Merylas a spousta dalších spokojených lidí. :yes:

No a ještě jeden na konec.. Pravá remoska je podle mě ta, kterou vyrábí firma Remoska s.r.o. sídlící ve Frenštátě pod Radhoštěm www.remoska.cz . Ostatní jsou buď nápodobeniny, nebo kopie té původní..:-):-):-):-):-):-):-K:-K:-K
Tolik jen pro vysvětlení, proč tedy pravá remoska..:-K

Pro teteja. Potom tedy nechápu, proč to té paní která recept napsala nenavrhnete, když vlastně nedělá recept Výpečky z remosky ale výpečky z pečící pánve.. Já jen nazval skutečnou remosku pravou, protože jsem musel.. Rád nazývám věci pravými jmény.. Toho datartu je mi líto.. Vzhledem k tomu jaké jsem při poslední návštěvě tohoto obchodu viděl prodavače, tak ale pochybuji, že ví k čemu taková remoska vůbec slouží.. pro ně by to mohlo být nějaké zařízení pro přenos hudby nebo dat..:-) Taky ba bylo fajn si zadat do vyhledávače výraz pravá remoska a uvidíte jak taková remoska vypadá... já to pro jistotu udělal..
No , ale pro klid duší recept předělám na barvitý název " Výpečky z remosky II"..

tom.palda: tak už vím proč jsou tady receptíky v názvu 1,2 atd.ono to asi nechce už vzít a nejde teda vložit neb ten název už tu je,tak už teď chápu ,že jsi zvolil tento název i když je vlastně zavádějící neb pravá remoska opravdu neexistuje,je jen jedna a většina jí zná;-);-)A dostali jsme se někam úplně jinam,ale tvoje chyba to není:-D:-D:-D

tom.palda: No áno, ale potom by som to nazvala z pečící pánve, nie pravé remosky. ;-) Skúsila som byť za blbca a pýtala som si v Datarte pravú remosku. Nastal všeobecný smiech, čo to vlastne chcem, a či som videla nepravú. ;-):-D:-D:-D

Remoska je na pečení fajn. Mám dvě, jednu malou a jednu velkou. Já bych místo papriky a grilovacího koření dala česnek. Ale každý dle své chuti.:-)

Pro tejaja.. čekal jsem až se na to někdo zeptá.. Tak když jsem chtěl nazvat recept "Výpečky z remosky" tak to nešlo a musel jsem změnit název.. taky jsem se díval na tento recept a zjistil jsem že není dělaný v remosce , ale spíše bych to nazval pečící elektrickou pánví.. Pravá remoska peče shora ..;-)

Recept je dobrý, ale prosím, aká je nepravá remoska? Remoska je proste remoska, ani pravá ani nepravá. ;-)

Líbí se mi, remosku miluju a používám všude kde to jde. Zařazuju do repertoáru.<3

Tématické fráze:
výpečky z remosky, výpečky v remosce, recept do remosky, recepty v remosce, výpečky v v remosce, recepty pro remosku, výpečky z v remosce, remoska typ ii, výpečky z bůčku v remosce, remoska recepty, kuchař ví vípečky, zelí a vypecky v remosce, vypecky do remosky, recepty z remosky, remoska výpečky, remoska pecenka

Suroviny:
cibule, bůček, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, voda

Přidat fotografie receptu