Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové řezy děda

Řezy z máslového ořechového těsta ještě zatepla natřené žloutkovou polevou s cukrem jsou jednoduché na přípravu a chuťově vynikající. Lépe se uchovávají nenakrájené - poleva zabraňuje vysychání korpusu a řezy tak vydrží déle jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

natalka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 30 min

100 min (70 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 869 kJ /
6 422 kcal
Bílkoviny95,98 g
Tuky335,75 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy745,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Do másla s cukrem opatrně vmícháme hladkou mouku, ořechy a tuhý sníh. Krok 4: Rovnoměrně rozetřeme na přichystaný plech, který vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 5: Upečený, ještě teplý, potřeme polevou, kterou získáme utřením žloutků s moučkovým cukrem. Pokud je poleva moc řídká, přidáme cukr.

TIP: Co dobrého připravit z vlašských ořechů

Zveřejněno 20. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy děda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwlp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové řezy děda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwlp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Přeslazeno. Rozhodně doporučuju méně cukru, nebo jiný recept

Prosím vás na jak velkém plechu to pečete? Udělala jsem těsto a přijde mi ho hrozně málo,že to bude strašně nízké. Nebo to má být úplně nízké? Dělám poprvé děkuji předem za rady

Také znám spíše pod názvem "žloutkové řezy" ale je to úplně stejný recept. Ten cukr je v polevě asi nutný aby to byla hutná. Výborný recept, brzo upeču znova :yes:;-)

Dobry den, tak jak tu psala paní. Kdo má obavu ze salmonely, stačí přidat šťávu z půlky citronu. Salmonela nemá ráda kyselé prostředí ????????????????

recept dobry, jen 300g na polevu je fakt moc. Zakusek je pak opravdu hodne sladky.......

:-K Rychly a vyborny Diky:yes::yes::yes:

Mám otázku: sníh tedy ze 6 bílků?

mirka:
Díky za vytažení receptu, po letech znovu upeču:-K
U nás mu říkáme "žloutkové" a díky ořechovému těstu vydrží dlouho vláčný; Nechat na plechu (poleva sníží vysychání) a krájet až podle potřeby.

ahojte letos se chystám péct tyto řezy,chtěla jsem se zeptat,jestli ho můžu upéct již týden před svátky.Díky;-)www.toprecepty.czt

Jsou úžasné,já přidávám do polevy citronovou štávu z poloviny citronu.Peču tuto dobrotu leta a ještě jsme salmonelu neměli!:-)

Těsto jsem si musela zředit trochou mléka, cukru trošku ubrala a přidala jsem malinkato kypříku - na menší plech bych nemusela a poleva by byla vyšší, ale jsou VYNIKAJÍCÍ:-*! Díky za skvělý recept:-K

tyhle řezy peču také každý rok a jsou skvělé. Polevu ale dávám bílou citronovou (moučkový cukr a citron. šťávu), protože pánové doma mají ze žloutkové strach, že by se posran......:-)))ale i s tou bílou jsou výborné:-)

zloutkova poleva je uzasna, a buhvi co jime v cukrarnach, urcite je ve spouste vecech syrovy vejce. Taky musime bejt trochu odolny zejo? Jinak spis nez salmonela me desej ty kalorie, on zloutek jich ma z celyho vejce tu vetsinu. Ale malej kousek urcite nevadi. Rum je super napad jako konzervacni prvek, taky ho cpu vsude, kam se da... i neda... :yes:

My děláme žloutkovou polevu za tepla.V kastrůlku mícháme žloutky a moučkový cukr na sporáku. Prohřejeme, lehce zežloutne a lépe pak vypadá na moučníku.I pro vlastní pocit, že salmonele trochu znepříjemníme život

Moc dobré.:-p:yes:

Tématické fráze:
ořechové řezy, ořechové řezy se žloutkovou polevou, žloutkové řezy ořechové, ořechové žloutkové řezy, žloutkové ořechové řezy, žltkové rezy, ořechovo žloutkové řezy, ořechový koláč se žloutkovou polevou, ořechový žloutkový řez, ořechové tyčinky se žloutkovou polevou, žloutkové řezy s ořechy, řezy se žloutkovou polevou, orechovy řez se žloutkovou polevou, ořechove tyčinky s citronovou polevou, orechovy rez, ořechové řezy na plech, skvělé řezy, řezy s ořechy, skvělé ořechové řezy, recept ořechové řezy

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy mleté, bílek, žloutek, cukr moučkový, tuk

Přidat fotografie receptu