Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 185 kJ /
522 kcal
Bílkoviny1,44 g
Tuky7,21 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy85,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.
V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce podusíme, víno necháme vyvařit. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla a už nevaříme. Krok 2: Na menší pánvi rozehřejeme cukr, nepatrně podlijeme vodou, přidáme lžičku másla, vložíme čtvrtky oloupaných hrušek a velice krátce je podusíme - obalíme je vzniklým karamelem. Krok 3: Na talíře rozdělíme kotlety a obložíme je kousky hrušek.
Jako příloha se velice dobře hodí rýže ochucená kari.

Zveřejněno 22. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p30Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p30Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kotlety na hruškác

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, hruška, víno bílé, šalvěj čerstvá, máslo, cukr, olej olivový, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu